Skupština ukinula povraćaj PDV-a na bebi opremu

Skupština Srbije usvojila je danas izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost kojima je predviđeno ukidanje prava na povraćaj PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe.
Naime, ukidanje prava na refundaciju PDV-a stupiće na snagu tek kada se usvoji zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom, na kome se radi, a koji će omogućiti da svi roditelji novorođenih beba imaju pravo na nadoknadu, kao socijalnu meru.
 
Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom treba da uredi jednokratnu isplatu novčanih sredstava na ime kupovine hrane i opreme za bebe, a više roditelja će ostvariti pravo na ovu nadoknadu, jer će svi roditelji koji imaju pravo na roditeljski dodatak dobiti uvećanje.
 
U obrazloženju izmena Zakona o PDV se navodi da institut refundacije PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe nije u skladu sa propisima EU.
  • Drondžija

    28.12.2016 15:42
    @odlično
    Načelno se slažem s vama, ali tu postoji jedna druga stvar... Svakom normalnom čoveku biće draže da njegove pare dobije neka porodica, nego da to strpa u džem peni Milić Šarlatanović, kvaziekspert... Ako mogu da biram - uvek glasam za građanina!
  • PravnikNS

    28.12.2016 14:54
    Libertati viam facere
    Sjajno, nema šta. Odličan podsticaj povećanju nataliteta u ovoj zemlji. A kad za jedno 20-30 godina budemo morali da uvozimo strance da nam rade, onima koji, kao komentator odozdo, kažu da neće da plaćaju tuđu decu, neće imati od čega da se isplaćuju penzije.
  • odlično

    28.12.2016 14:20
    Ko nema para neka ne pravi decu. Nisu svi građani dužni da finansiraju tuđu decu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.