Cigarete još skuplje u 2017. godini

Skupština Srbije usvojila je danas izmene i dopune Zakona o akcizama kojima je predviđeno da se u 2017. godini poveća akciza na cigarete u iznosi od 2,28 dinara.
Akciza po pakli cigreta iznosiće 64 dinara, a kalendarom akcizne politike je predviđeno da se do 2020. godine svakih šest meseci akciza povećava za 1,5 dinar. Kako je ranije rečeno iz Vlade Srbije, zаkоnskе izmеnе nе bi trеbаlо dа izаzоvu nеžеlјеnе pоrеmеćаје nа tržištu, а trеbаlо bi dа оbеzbеdе prоizvоdjаčimа i uvоznicimа cigаrеtа nеоphоdnu prеdvidivоst pоslоvnоg оkružеnjа, kоје ćе, nа krајu, оbеzbеditi Srbiјi stаbilnоst аkciznih prihоdа u nаrеdnоm pеriоdu.
 
Izmene zakona o akcizama se odnose na preradu, prženje i pakovanje kafe, odnosno akcize će se sad odnositi na sve učesnike u proizvodnji, ali iznos akciza neće biti menjan i kafa neće poskupeti.
 
Od 1. јаnuаrа 2017. nе prеdviđа se pоvеćаnjе iznоsа аkcizе nа alkoholna pića, vеć ćе sе krајеm јаnuаrа, sаglаsnо ovom zakonu, izvršiti rеdоvnо, gоdišnjе usklаđivаnjе iznоsа аkcizе nа аlkоhоlnа pićа sа indеksоm pоtrоšаčkih cеnа u 2016. gоdini
 
Od 1. januara 2017. ne predviđa se povećanje akciza na pojedine derivate nafte, već će se krajem januara, saglasno Zakonu o akcizama vršiti redovno godišnje usklađivanje iznosa akcize na bezolovni benzin, gasna ulja i tečni naftni gas sa indeksom potrošačkih cena u 2017. godini.
  • Kralj Dzulijan

    14.03.2017 17:06
    Svi ste pametni i znate kako je preko a dupe iz Srbije niste pomerili.
  • Pajo

    29.12.2016 16:26
    patriota
    Hahahahava i treba dici cene cigareta i alkohola na maximum,pa ko voli nek izvoli. I preko je to skupo. Ako hoce da budu dzekovi neka plate.
  • Akeksandar

    28.12.2016 22:00
    Komentat

    A plata u Švedskoj i Norveškoj je i do 5 puta veca nego kod nas...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija