Istraga u gerontološkom centru, nestalo više hiljada evra od korisnika

Korisnici Gerontološkog centra u Knjaževcu, njih oko 230, oštećeni su za više hiljada evra i to tako što im je novac, koji su deponovali za osnovne potrepštine i lekove, kraden.
Ovo je potvrdio i Saša Ignjatović, direktor ove ustanove, pišu Novosti.
 
"Popisom smo ustanovili da nedostaje novac. Zasada, nemamo precizne podatke koliko je para uzeto, ali se sumnja da je reč o više hiljada evra. Više će se znati nakon detaljne provere", kaže Ignjatović za ovaj list.
 
Po njegovim rečima, u toj ustanovi postoji kasa u koju korisnici ostavljaju novac i dobijaju priznanice da se pare tu nalaze.
 
"To se radi jer imamo i nepokretne i slabo pokretne korisnike, koji nisu u stanju da raspolažu novcem. Zbog toga su pare ostavljali u sef, a gerontodomaćice su im kupovale lekove i druge potrepštine", objašnjava Ignjatović.
 
Da novac nedostaje ustanovljeno je nakon popisa, a sumnja se na blagajnika kome je uručen otkaz.
 
"Nedugo nakon otkaza, blagajnik je vratio oko 300.000 dinara, ali smo sve prijavili policiji, koja istražuje ceo slučaj. A za koliko su naši korisnici, zapravo, oštećeni, znaćemo tek kada proverimo sve 'ulazne i izlazne' priznanice", napominje direktor knjaževačkog Gerontološkog centra.
 
Gerontološki centar u Knjaževcu je u žižu interesovanja srpske javnosti dospeo pre četiri godine, kada je jedna gluvonema štićenica svojoj cimerki, u toaletu, iskopala oči.
  • Ime*

    16.02.2017 10:39
    dipl. Lopov
    Srbija bi trebalo d aima Univerzitet za lopovluk i da izdaje diplome za lopove.
  • ana

    16.02.2017 07:55
    tamo treba jedna jaka racija pa poligrafisanje. Steta da policijha vise ne bije fukare.Kamere obavezne.
  • NS49

    16.02.2017 07:50
    Kako nije sramota tog lopurdu koji j e ukrao od starih i nemoćnim ljudi. Dabogda mu se ruke osušile. Tog bih sudio po ubrzanom i skraćenom postupku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.