Đorđević: Remont ruskih migova radiće se u Srbiji

Ministar odbrane Zoran Đorđević izjavio je da je briga o bezbednosti građana kroz jačanje Vojske usklađena s rastom ekonomije.
"Nama je interes da vojska bude najmodernija i najbolje opremljena, da jača operativne sposobnosti, da može da zaštiti svoje građane, svoju teritoriju, svoje nebo i u tom pravcu razvijamo sve planove", rekao je Đorđević za RTS i dodao da se proces modernizacije vojske odvija po kratkoročnim i dugoročnim planovima.
 
Prema njegovim rečima, planovi modernizacije prvenstveno podrazumevaju opremanje vojske protivvazdušnom odbranom. 
 
Naveo je da su Rusi zainteresovani da dođu u našu zemlju, kako bi se otvorio novi centar za modernizaciju i remont helikoptera MI, ističući da je i Srbija zainteresovana za to. "Sve ide u pravcu da to vrlo brzo zaživi. Prvo će to biti jedan mali regionalni centar, koji bi trebalo da izraste kasnije u veliki moderan centar za celu Jugoistočnu Evropu", rekao je Đorđević. 
 
On je rekao da će remont šest MIG-ova 29 iz Rusije biti izvršen u Srbiji, navodeći da je u interesu zemlje da zaposleni u Vazduhoplovno tehničko - remontnom zavodu "Momo Stanojlović" učestvuju u remontu. 
 
"Čekamo da predsednik Putin potpiše ukaz o vojno-tehničkoj pomoći i u zavisnosti od formulacije tog ukaza - da li će biti pomoć ili po vojno-tehničkom sporazumu tako će biti i isporuka", rekao je Đorđević. 
  • Novosadjan

    29.03.2017 01:06
    Al će biti padanja kad majstor kaže da on po sluhu najbolje namesti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.