Bez poskupljenja struje u naredne tri godine?

Trogodišnjim planom poslovanja Elektroprivrede Srbije nije planirano povećanje cene struje za garantovano snabdevanje, odnosno za domaćinstva i male kupce.

Sa Svetskom bankom, MMF-om i nadležnim ministarstvom, EPS će analizirati kretanja tržišnih cena struje i ukoliko bude bilo potrebe da cena bude povećana, tražiće od Agencije za energetiku da im to dozvoli, odlučio je Upravni odbor ovog preduzeća, koji je razmatrao plan poslovanja preduzeća do kraja 2019. godine.

Smanjenjem razlike između tržišne i sadašnje cene električne energije za domaćinstva i male kupce, smanjili bi se rizici da preduzeću ponestane para, dok bi se realnom cenom omogućio razvoj i nove investiucije. Ovo tim pre, ako se zna da je cena električne energije za garantovano snabdevanje u Srbiji znatno ispod cena u regionu.

Podsetimo, poslednje poskupljenje struje bilo je u oktobru prošle godine, i to za 3,8 odsto.

  • Nj.

    05.04.2017 10:49
    hahaha..
    pa ne bih u ovaj naslov poverovala ni da je objavljen kao Aprilililili sala...
  • Kaligula

    05.04.2017 10:12
    Nesposobni sami da analiziraju... bilo sta...
  • Ljubomir

    05.04.2017 10:10
    Će bidne
    Polako. Još nije položio zakletvu. Posle nje, svega će da bude. Dok sedne na presto.
    Sada je prilično klimavo, ne sme niko da reaguje, ni na šta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija