Hram u Valjevu dobija podno grejanje

Druga po veličini pravoslavna bogomolja na Balkanu, valjevski hram Vaskrsenja Gospodnjeg, dobiće podno grejanje.
Radovi koji su počeli koštaju 7,4 miliona dinara. Kako piše "Blic", u prvoj fazi radova, kako objašnjava starešina hrama Dragimir Jovanović, planirano je postavljanje cevi i drugih grejnih elemenata, a zatim izrada ravnajućeg sloja, koji će zaštiti instalacije.
 
"O načinu i izboru grejanja između peleta ili dogrevanja vode iz bušotina oko hrama još uvek se razmišlja, kao i o završnim radovima sa postavljanjem mermernih ploča na oko 1.000 kvadrata poda, za koje tek treba obezbediti novac. Ipak, od iduće zime podno grejanje će raditi", kaže za beogradski list Jovanović.
 
Drugi po veličini hram SPC, posle hrama Svetog Save u Beogradu, gradi se od 1992. godine, kada je temelje osveštao pokojni patrijarh Pavle. Ove godine, međutim, iz valjevskog budžeta nisu izdvojene pare za nastavak uređenja bogomolje.
 
"Mi smo, ipak, odlčni da uz pomoć sredstava SPC i donatora postavimo mermerni pod i da u oltarskom delu uradimno paraklise vladike Nikolaja i oca Justina", kaže Jovanović.
 
Za vreme radova na postavljanju podnog grejanja u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg sva bogosluženja se obavljaju u obližnjoj novoizgrađenoj crkvi svetog Nektarija Eginskog.
  • Минџос

    11.05.2017 12:50
    @Мунгос

    Не знам о чему причаш, ја те подржавам како колега верник и патриота. Како се другачије греје твоја црква? Ако крше ове пропозиције, можда би требало да их пријавиш Синоду?
  • Мунгос

    10.05.2017 15:27
    @ Минџос,
    Лепо је када неки примерак атеистичког верника као ти покаже сво богатство језика које му је подарила Дарвинова теорија.
  • Marija

    09.05.2017 20:08
    Voimeoca
    Ima li nade da nekada novac ode za nesto zaista vredno kao sto je npr deciji zivot? Podno grejanje?Cemu? Bahatosti SPC nikad kraja,sramno,vulgarno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.