"Noćna rušenja su odraz trenutne vlasti u Srbiji"

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića osudio je noćno rušenje džamije u izgradnji u Zemun Polju, navodeći da su noćna rušenja tačan odraz trenutne vlasti u Srbiji.
"U naselju Zemun Polje srušena je tokom noći džamija u izgradnji, ovaj put uz vidljivo prisustvo policije, a kao i pre godinu dana u Savamali, pitanje legalnosti objekta u senci je načina na koji je primenjena sila", navodi se.
 
Janković je ukazao da se nezadovoljstvo građana zainteresovanih za objekat ne može izbeći noćnim rušenjem, već pravičnom i transparentnom, neselektivnom primenom zakona.
 
"Način primene sile razlikuje državu od družine i vladavinu prava od prava vladara", naveo je Janković, upozorivši da noćno rušenje u Zemun Polju može da naruši međunacionalne i međureligijske odnose. 
 
U saopštenju se građani pozivaju da budu "razumniji i ozbiljniji od vođa otete države". 
 
"Imajući u vidu stručnost ljudi koji rukovode policijom i službama bezbednosti, za miran život građanima biće potrebno mnogo sreće, bilo da ovakve krize i tenzije vlast izaziva namerno ili nenamerno", navodi se u saopštenju. 
 
Pozvani su i svi zaposleni u državnim organima da se odupru nezakonitim nalozima i da štite pravila struke. 
 
Beogradski muftija Mustafa Jusufspahić izjavio je juče da Islamska zajednica Srbije očekuje objašnjenje o rušenju njihovog verskog objekta kao i razgovor s o tome s premijerom Aleksandrom Vučićem. 
  • vapaj srbina

    27.05.2017 20:58
    Molim te tzv. Drzavo, prestani da sramotis narod.
  • već viđeno

    27.05.2017 16:18
    SNSDAP
    Kristallnacht
  • /

    27.05.2017 16:11
    /
    a cega su odraz ova novosadska vikend rusenja.
    rusenja pocinju petkom popodne pa se nastavljaju subotom i nedeljom

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija