Uvažili reklamaciju posle dve decenije

U Srpcu zabeležen neuobičajen primer poslovnog morala...
Uvažili reklamaciju posle dve decenije
Foto: Pixabay
Naime, porodica Dragojević je poslala reklamaciju na biber crep kupljen 1999. godine, a "Potisje" iz Kanjiže je uvažilo zahtev i poslalo šleper sa 11.700 komada crepa, pišu "Novosti".
 
Kada su 1999. godine braća Danko (45) i Dalibor (44) Dragojević iz Srpca, potpomognuti sredstvima oca Milorada koji je radio u Nemačkoj, sagradili prelepu dupleks kuću u Srpcu, za krovni pokrivač koristili su biber crep srpske firme "Potisje" iz Kanjiže.
 
"Tačno 10.000 komada crepa nabavili smo u Trgovinskom preduzeću "Centroprodukt" Srbac, ali smo se razočarali kada je posle četiri-pet godina crep počeo da dobija crnu boju, da se ljušti i puca, pa smo svake godine morali da menjamo i do 100 komada. Kada smo videli da je to uzaludan posao, odlučili smo da u ovoj godini promenimo sav crep. Kada je za to čuo komšija Mišo Rakić, sugerisao nam je da probamo s reklamacijom, jer se na tu vrstu crepa daje garancija na 32 godine", priča Danko. 
 
Kako nisu sačuvali račun za nabavku crepa, obratili su se vlasniku "Centroprodukta" Draganu Bečiću, koji je uspeo da papire pronađe u arhivi i da uputi reklamaciju za crep nabavljen pre tačno 18 godina. 
 
"Da budem iskren, nisam verovao da će od toga biti nešto, ali je nadu podgrejao telefonski poziv predstavnika firme iz Kanjiže Zorana Bajića. On je najavio da u maju dolazi u RS i izrazio želju da nas poseti, da se lično uveri u loš kvalitet crepa i da to snimi kamerom. Tako je i bilo", govori Danko. 
 
Posle nekoliko dana, pričaju Dragojevići, Bajić se ponovo javio i rekao da je firma usvojila njihovu reklamaciju. 
 
"Početkom juna bio sam kod kuće kada je u dvorište stigao šleper sa 11.700 crepova sa obrazloženjem da višak od 1.700 komada prodamo i platimo radnike koji će ga zameniti", kaže Dalibor.
  • EvoOvako

    30.07.2017 16:09
    Poslovanje
    Ovo je primer odličnog poslovnog poreza. Čovek je zbog tih crepova ispao pošten, kompanija je ispala poštena, kupci srećni, a kompanija je dobila ogromnu reklamu i dobar kredibilitet.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija