Maja Gojković na inauguraciji predsednika Irana

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković predstavljaće Srbiju na svečanoj inauguraciji predsednika Irana Hasana Rohanija u Teheranu.
Gojković će u Teheranu imati susrete sa Rohanijem, predsednikom parlamenta Irana Alijem Laridžanijem i sa više predsednika parlamenata drugih država, koji će prisustvovati Rohanijevoj inauguraciji, navodi se u saopštenju predsednice Skupštine.
 
Rohani je pobedio u prvom krugu predsedničkih izbora, održanom 19. maja, i obezbedio drugi mandat na toj funkciji. Predsednik Irana je od avgusta 2013. godine.
 
Gojkovićeva je postala predmetom šale na internetu kada je pre dve godine, prilikom posete Iranu, nosila hidžab. Ona je nakon reakcije javnosti na njeno odevanje izjavila da Srbiju nije osramotila nigde gde je bila, pa ni tokom zvanične posete Iranu.
 
Hidžab koji je tada nosila dobila je u Novom Pazaru, a tim potezom je, kako je rekla, "želela da pokaže koliko cenimo njihov stav", aludirajući na to da Iran nije priznao Kosovo.
 
Ona je tada za "Politiku" navela i da je radila u najboljem interesu svoje države, a da je medijski linč, kome je zbog toga bila izložena, nije iznenadio jer, kako je navela, "to smo mi". 
  • dr.kadzija

    06.08.2017 07:11
    Kakva drzava takva i predsednica skupstine.
  • Wolf 359

    05.08.2017 21:36
    Zaboga,pa ona ni kod nas ne zna dobro da izgleda...
  • xgfsdf

    05.08.2017 19:37
    Kakva sramota za našu državu. Bolje nismo ni zaslužili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.