Izvršitelj naplatio 396.000 dinara za pola sata rada

Jeleni Perović i njenom bratu Dušanu Miladinoviću iz Niša, javni izvršitelj Nebojša Spasojević naplatio je 396.240 dinara za polučasovni rad na licitaciji na kojoj su, kao naslednici vlasnika, morali da otkupe deo nacionalizovanog lokala.
Kako su rekli za "Blic", oni su se žalili Komori javnih izvršitelja, ali su ih uputili da svoja prava ostvare na sudu.
 
"Za Ginisovu knjigu rekorda jeste činjenica da je izvršitelj svoj rad od 30 minuta naplatio više od 396.000 dinara. Dobili smo rešenje da platimo 498.950 dinara za održane dve licitacije, na kojima smo kao naslednici nacionalizovanog objekta u Nišu, koji je Zakonom o restituciji vraćen nama, platili dva miliona dinara da bismo od Grada Niša otkupili preostalih 6/27", kazala je Jelena Perović, dodajući da su ostvarili pravo da otkupe deo objekta, te da su dva miliona već uplatili.
 
Dan kasnije, bili su zaprepašćeni kada su videli račun izvršitelja. Jelena Perović napominje da su za organizovanje licitacije uplatili 6.000, a onda i još 26.697 dinara, što znači da ukupno sa izvršiteljem moraju da plate 532.697. Oni su to ocenili kao "klasično reketiranje", a Komora izvršitelja koja ih upućuje na sud tera ih u nove troškove.
 
Izvršitelj nije želeo da komentariše ovaj slučaj, rekavši "Blicu" da na to "nema zakonsko pravo". Komora izvršitelja, na pitanje da li je izvršitelj prekršio zakon, odgovara da oni "odlučuju o pokretanju postupka samo nakon odluke suda".
 
U Novom Sadu postoji slučaj izvršitelja koji je dug od 660 dinara naplatio čak 34.000, što možete da pročitate OVDE. Problemima sa uvođenjem izvršitelja bavili smo se i u tekstu koji možete da čitate OVDE.
  • Posmatrac

    09.08.2017 01:09
    Hohstapleraj
    Ne postoje gori ljudi od njih. Stavljaju tarife kakve hoce, dali su im prevelika prava, samo da bi od ovog naroda oteli i ono malo sto mu je ostalo. Imao sam priliku da udjem u kancelariju jedne izvrsiteljke, u koju se ulazi sve sa siframa i obezbedjenjem. Bas se pitam zasto? Mafija i lopovluk
  • Rade

    08.08.2017 22:34
    Heh, glasali ste, uzivajte!
  • V.kopile osvajač

    08.08.2017 21:35
    Sigurno je da izvršitelj ima veliki krst ili brojanicu na retrovizoru skupocenog vozila(Koje je zaradio vrlo efikasno,kao i mnogo drugih stvari,npr kuća,vikendica...za dve godine),jer je apsolutni sledbenik belog Hrista,i tako se i ponaša.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija