Izabran privatni partner za deponiju Vinča

Grad Beograd odlučio je danas da ugovor o javno-privatnom partnerstvu u tretmanu i odlaganju komunalnog otpada na deponiji Vinča dodeli konzorcijumu "SUEZ Groupe SAS&I-Environment Investments limited", sa ponuđenom cenom koja predstavlja godišnja projektna plaćanja u iznosu od 38.278.900 evra.
Prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, u konkurentnom dijalogu, koji se odvijao u tri kruga, učestvovalo je pet kandidata, a konačnu ponudu podneo je ovaj konzorcijum, dok je čitav proces trajao dve godine, saopštio je Sekretarijat za informisanje.
 
"Ugovor o javno-privatnom partnerstvu biće zaključen na 25 godina, a izabrani ponuđač, koji je privatni partner Grada Beograda, biće u obavezi pre svega da izgradi postrojenje za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada i tako će komunalni otpad biti iskorišćen za proizvodnju energije", precizirao je Mali.
 
On je dodao da će svu proizvedenu toplotnu energiju preuzeti JKP "Beogradske elektrane" i priključiti na sistem daljinskog grejanja. Pored toga, naveo je gradonačelnik, privatni partner biće u obavezi da izvrši sanaciju postojeće komunalne deponije u Vinči, čime će se rešiti decenijski problem neadekvatnog odlaganja i odsustva tretmana otpada.
 
Obaveza privatnog partnera je, kaže Mali, i izgradnja nove sanitarne deponije, u skladu sa visokim standardima i direktivama Evropske unije, kao i izgradnja postrojenja za tretman građevinskog otpada. Pored toga, privatni partner će biti u obavezi da obavlja tretman i odlaganje komunalnog otpada tokom čitavog perioda trajanja ugovora.
  • NS49

    31.08.2017 05:51
    Koliko znam na Zapadu se ovim poslom bavi mafija a ko su ovi? Neke je sredio i Stiven Sigal a kako je uzeo naše državčljanstvo neka ga se pričuvaju. Taj tuče opasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.