Od danas kažnjavanje vozača koji prekorače prosečnu brzinu

Merenje prosečne brzine na autoputevima između naplatnih rampi i kažnjavanje vozača koji je prekorače, počeće danas.
Direktor policije Vladimir Rebić je ranije rekao da je policija apsolutno spremna za ovu novinu, i daje zahvaljujući dobroj saradnji sa "Putevima Srbije", uspela da postojeće resurse tog preduzeća iskoristi da pribavi potrebne podatke, a to su vreme ulaska na određenu naplatnu rampu i vreme izlaska. 
 
Stranim državljanima koji prekorače brzinu kazna će biti naplaćivana na licu mesta, a vozačima iz Srbije će stizati na kućnu adresu.
 
Vozači će odmah po napuštanju naplatne rampe na bloku za plaćanje moći da vide svoju prosečnu brzinu i vide da li su je prekoračili.
 
Kompletno obrađeni rezultati pokazali su da vozači iz Srbije manje krše brzinu nego tranzitni turisti. 
 
Postoji inicijativa Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture da se maksimalna brzina podigne na 130 kilometara na čas, čime bi putnici u tranzitu uštedeli 22 minuta na prolasku kroz Srbiju.
  • O, Turci

    05.09.2017 10:57
    ne orite drumove!
    Najviše jurcaju Turci (sa ishodma saobraćajki) po našim autoputevima. To je uglavnom u letnjoj sezoni. Na naplatnim rampama se čeka od 20-30 minuta, ali i do 2-3 sata, ponekad i više, što implicira tome da će i dalje moći da jurcaju, jer kad stanu na naplatnu rampu, dok je prođu, prosečna brzina će im spasti na 40km/h. I šta će se postići? Proširiće se kapaciteti naplatnih rampi? Neeee, neće, jer i ovo je samo još jedna demagogija i još jedna "zabava" za narodne mase (one koje su malo iznad parova i farme), da o tome pišemo po forumima i ne mislimo da nam osnovna zarada ne pokriva ni osnovne potrebe i da više od polovine nas nema auto koji može da ide brže od 120km/h.
    Kod nas se stvari rešavaju samo do pola. Kao plaćanje parkinga - ali bez izgradnje novih parking mesta ili javih garaža. A ovi što žive napolju i prodaju mudrost kako se napolju sve poštuje, to mogu da pričaju samo onima od nas koji nigde iz ove nedođije nisu mrdnuli.
  • Labud

    04.09.2017 19:43
    dokle
    Da li je to zakon? jeste!
    Ako je tako ima da se poštuje i ima da se plaćaju kazne.
    Dok god srbi budu glumili ludilo i palamudili umesto da poštuju zakone ma kakvi bili nisu ni zaslužili da im bude bolje niti da ih bolji vode, naprotiv.
    U normalnim zemljama niko na ulici ne komentariše zakon nego ga poštuje jer zna šta sledi u suprotnom.
    Dokle više gluposti?
  • ludilo

    04.09.2017 12:34
    Srbija - stroga drzava

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija