MMF traži da EPS otpusti još 700 ljudi

Delegacija MMF-a tražiće da Elektroprivreda Srbije uradi novu sistematizaciju radnih mesta.
Preporučeno je da se na taj način smanji broj zaposlenih, za još najviše 700 i to do kraja februara 2018. godine, piše "Blic".
 
Ovo će biti okosnica današnjeg sastanka šefa delegacije MMF za Srbiju Džejmsa Rufa i predstavnika EPS-a. 
 
Direktoru EPS-a Milradu Grčiću će biti predočeno da višak zaposlenih neće moći da se oslobodi dobrovoljnim odlaskom, već da smanjenje mora jasno da bude predviđeno novom sistematizacijom radnih mesta. Drugim rečima, prekobrojni moraju da budu utvrđeni ovim aktom, a ako je suditi po upustvima, prvi na udaru su ljudi u administraciji, piše list. 
 
Izvor "Blica" blizak MMF-u kaže da će to biti glavna tema razgovora, iako je iz EPS-a prošle godine otišlo 2.000 ljudi.
 
Račune će Misiji MMF u istom danu polagati i Dušan Bajatović, jer ni Srbijagas nije ispoštovao rokove za preuzete obaveze u vezi sa pojednostavljenjem organizacione strukture kompanije, ali i sa smanjenjem troškova poslovanja. 
  • Dražen

    18.09.2017 14:48
    /nema/
    Naravno da neće ni Labanove ni Kruževićeve ni Tikine nego radnike koji su tamo preko 20godina koji jedini umeju da rade.
    Ostaće go šljam koji svakako dominira!
  • Nervirach

    18.09.2017 12:38
    Pa ovaj MMF i nije tako los.
  • Gerga

    18.09.2017 12:05
    MMF je skroman
    Mislio je samo na rukovodioce. Zaposlenih "radnika" ima daleko više za otpuštanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.