Prijavljena epidemija malih boginja u Beogradu

Gradski zavod za javno zdravlje prijavio je epidemiju malih boginja u Beogradu, jer su laboratorijski potvrđene morbile kod pet osoba.
Prijavljena epidemija malih boginja u Beogradu
Foto: Pixabay
Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" saopštio je da oboleli nisu bili u kontaktu sa osobama sa Kosova. Oboleli su nevakcinisani, odnosno nepoznatog vakcinalnog statusa.
 
Kod jedne od obolelih osoba dijagnostikovana je upala pluća, kao jedna od težih komplikacija malih boginja. Deca su zbrinuta u Institutu "Dr Vukan Čupić", dok su odrasli na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Srbije, navedeno je na sajtu Instituta za javno zdravlje.
 
Od početka oktobra na teritoriji Srbije registrovano je 65 slučajeva malih boginja i to u srpskim enklavama na KiM, Bujanovcu, Kraljevu i Beogradu. Petoro obolelih ima upalu pluća.
 
Male boginje su bolest koja je predviđena za iskorenjivanje, te je u takvim okolnostima i jedan slučaj zaraze epidemija.
  • G

    08.11.2017 21:27
    Moj predlog je da se pokupe oni "stručnjaci" koji su prekinuli tribinu i tvrdili da taj virus uopšte ne postoji i da se odvedu u jednu prolongiranu posetu obolelima, bez ikakve bespotrebne zaštitne opreme.
  • Esma Redzepova

    08.11.2017 20:32
    Otkud u lideru boginje ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.