Oružari traže deo bonusa do sutra ili će štrajkovati

Štrajkački odbor fabrike Zastava oružje zapretio je da će organizovati jednočasovni štrajk upozorenja ako rukovodstvo do sutra u 10 časova ne isplati prvu ratu bonusa od po 10.000 od traženih 25.000 dinara.
Oružari traže deo bonusa do sutra ili će štrajkovati
Foto: Pixabay
Tu odluku je podržao, kako je navedeno, veliki broj radnika koji su održali zbor ispred zgrade sindikata. 
 
Samostalni sindikat podseća da je u petak 9. februara rukovodstvo najpre uplatilo po 10.000 dinara na tekuće račune radnika, da bi posle nekoliko sati novac bio povučen. 
 
"Uslov Nadzornog odbora kojim predsedava pukovnik Ivica Marjanović za isplatu dela bonusa je bio da se potpiše sporazum sindikata i Nadzornog odbora da se više neće štrajkovati zbog bilo kakvih zahteva radnika, što je kod svih naišlo na osudu i ogorčenje", navedeno je u saopštenju. 
 
Radnici fabrike "Zastava oružje" su ove godine održali tri jednočasovna štrajka upozorenja, a među zahtevima radnika je bila i isplata bonusa. 
 
Ako ne bude ispunjen zahtev o isplati prvog dela bonusa, sutrašnji štrajk upozorenja održaće se od 11 do 12 časova.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.