Oficir uhapšen zbog sukoba sa aktivistima SNS pušten iz pritvora

Kapetan u Vojsci Srbije V.M. saslušan je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) za krivično delo nasilničko ponašanje.
Kako je portalu Insajder rečeno u tužilaštvu, njemu je posle saslušanja ukinuto zadržavanje.
 
U daljem postupku planira se ispitivanje svedoka, nakon čega će biti doneta odluka da li će biti pokrenut postupak.
 
Vojni sindikat Srbije saopštio je da je njegov član priveden u utorak posle verbalnog sukoba s aktivistima vladajućih stranaka koji od stana do stana "uznemiravaju gradjane Beograda prikupljajući sigurne glasove po odredjenim spiskovima". Kako navode, V.M. je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu su ga vredjali posle čega je došlo do verbalnog sukoba.
 
Ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da je V.M. prvi napao i udario aktiviste SNS-a na Zvezdari i to u ulazu zgrade.
 
"On je bio pripadnik specijalnih jedinica, država je platila njegovu obuku i trening, a napao je devojku, koja mu nije ništa uradila i dobila je udarac u glavu", tvrdi Stefanović.  
 
Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora SNS, kaže da aktivisti te stranke nemaju biračke spiskove gradjana, već spiskove članova i simpatizera i onih koji su rekli da će dati "siguran glas". Na konstataciju novinara da se zvoni na vrata svih stanara, a ne samo članova i simpatizera i da su na spisku sva imena, Stefanović je odgovorio da "ne zna za to".
 
Stavljanje policije u službu politike
 
Policijski sindikat Srbije oglasio se saopštenjem u kome osuđuje zloupotrebu policije u političke svrhe.
 
"Ne treba huškati policiju na vojsku. Vrlo je štetno zloupotrebiti policiju i vojsku u skupljanju izbornih poena. Ne trebaju policajci da slušaju političke diktate, već da slušaju zakon. Policija i vojska su iznad politike i ne treba policiju koristiti u zastrašivanju građana. Bez prisustva vojne policije, samovoljno hapsiti oficira Vojske Srbije, zato što ne želi da mu stranački aktivisti kucaju na vrata i uznemiravaju, jeste stavljanje policije u službu politike, a to je nešto čemu će se Policijski sindikat Srbije najodlučnije suprotstaviti", kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
  • Kokan

    15.02.2018 20:10
    Vojni sindikat na skupovima politickih stranaka a njihov clan kapetan oce isticanjem za ministra vojnog kad njegovi dodju na vlast!
  • era

    15.02.2018 13:56
    Ako mi se pojave navrata bicu sledeci koga ce policija privoditi.
  • grbavi

    15.02.2018 07:36
    izbori su tajni, uznemiravanje po stanovima i narušavanje privatnosti krši ovaj princip.ko želi da potpiše neka slobodno ode u središte stranke ili n ulični štand i to uradi. a ovo popisivanje po stanovima je jedna vrsta pritiska . još šalju napaljene adolescente koji ne prezaju od ničega obećavajući im kule i gradove tj mostove i metroe.
    Kod mene su bili pred prošle izbore , tačno se videlo da ih je neko poslao da su imali neki spisak u ruci , ne glasački,, da se izjasnim da bi nekom bilo jasnije . Više neće dolaziti na moja vrata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.