Sanda Rašković Ivić: Glasovi u Beogradu kupovani za 2.000 dinara

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija Sanda Rašković Ivić tvrdi da je na beogradskim izborima uočeno mnogo povreda prava izbornog procesa.
"Pre svega, imamo povredu prava kandidovanja, to se odnosi na kandidaturu kod Belog. Imamo povredu prava glasanja, zatim davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem", rekla je Rašković Ivić, ustvrdivši da su glasovi birača kupovani za 2.000 dinara i da za to postoje dokazi.
 
Ona je na konferenciji za novinare prvog dana prolećnog zasedanja parlamenta rekla da je navodno bilo i zloupotrebe prava glasanja, načina sastavljana "netačnih biračkih spiskova, kao i povredu tajnosti glasanja”. 
 
Prema njenim rečima, nepravilnosti su zabeležene na osam biračkih mesta i dodala da je među tim nepravilnostima uočeno i postojanje paralelnih biračkih spiskova. 
 
Navela je i da su na nekoliko biračkih mesta zabeleženi fizički incidenti, napadi na posmatrače i građane unošenje praznih biračkih listića, organizovanog kolektivnog glasanja. 
 
Za te navedene nepravilnosti ona odgovornim smatra ministra policije Nebojšu Stefanovića, kojeg je nazvala "saučesnikom u mega malverzacijama".
  • Joca

    06.03.2018 17:08
    Super!
    Evo onda sada objavite da vi dajete 20.000 dinara onom ko bude svedocio i podneo neke dokaze da je dobio pare za svoj glas. Dovedite njih 10 kao svedoke i podnesite prijave. Dok to ne uradite, sve ovo sto pricate je samo obicna retorika. Jeste, naravno da su kupovali glasove jer su obicna banda kriminalna, ali sa njima se drugacije i ne moze. Udarite ih njihovim oruzjem, sta fali?
  • Futog

    06.03.2018 17:03
    Www
    To ste znali pa ste ucestvovali! Izadjite iz skupstine pa neka vlada sam! Neka sam prizna Kosovo! Ako ste prava opozicija!
  • saruman

    06.03.2018 17:01
    Tako se to radi. Prvo osiromaši raju, a posle neka ti prodaju dušu i obraz za dve crvene. Skidam kapu Vučiću, ima vrhunski tim psihologa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija