Goran Vesić najavio da će tužiti RTS

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i gradski menadžer Beograda Goran Vesić najavio je danas tužbu protiv Radio-televizije Srbije jer je tokom predstavljanja programa liste okupljene oko SNS, u okviru kampanje za beogradske izbore, bio utišavan a taj problem reditelj nije rešio ni posle upozorenja.
Vesić je na konferenciji za novinare rekao da on u prvo vreme nije znao šta se dešavalo u studiju ali da su ga posle prijatelji obavestili o tome, kako oni što su gledali emisiju tako i oni što su bili u studiju. Vesić je dodao da su njegovi prijatelji koji su bili u studiju obavestili reditelja da se ne čuje ono što priča.
 
"Sve to tumačim kao zlu nameru", rekao je Vesić i ocenio da nije bilo u redu "da mu se stavlja flaster na usta".
 
Prema njegovim rečima tužbu protiv RTS-a će podneti jer mu nisu dozvolili da kaže i da građani čuju šta ima da im kaže u ime liste "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd". Vesić je rekao da ima pravo da kaže da je Dragan Đilas uzeo 71 milion na RTS-u.
 
On je dodao da mu se tako nešto nije desilo u životu te da bi trebalo da svi gosti imaju isti tretman u emisiji.
 
"Nisu spuštali regler Bošku Obradoviću kada je vređao porodicu Aleksandra Vučića, kao ni kada je to činio Nikola Sandulović", dodao je Vesić.
 
Upitan da prokomentariše zašto država ne reaguje kada se ton u reklamama podiže i za 30 decibela Vesić je rekao da je Ratel nezavisno telo i da za to treba pitati Đilasa jer su sve reklame njegove.
 
Na RTS 1. marta je održana poslednja debata pred početak izborne tišine u kojoj su, uz stalnu prepirku, učestvovali predstavnici vlasti i opozicije – gradski menadžer Goran Vesić , nosilac liste "Beograd odlučuje. Ljudi pobeđuju" Dragan Đilas, predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i lider DS-a Dragan Šutanovac. Nakon debate, članica Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Olivera Zekić obratila se generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću i navela da je u emisiji Upitnik uoči predizborne tišine utišavan ton kada je govorio Goran Vesić, i to da bi se bolje čuo drugi kandidat – Dragan Đilas.
 
Reagovao je i predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić koji je izjavio da nikada neće pristati da ode na RTS dok ne potpiše ugovor da niko ne sme da mu smanjuje ton i dok ne bude omogućeno „njegovom čoveku“ da to kontroliše.
 
"Radiotelevizija Srbije će reći šta ima tek posle detaljne analize naših i najpriznatijih stručnjaka u Srbiji", rekao je generalni direktor RTS Dragan Bujošević povodom optužbi. 
  • GaryNS

    07.03.2018 14:41
    Za žute botova
    Ove tonce što su to radili i urednika, treba osuditi na 40 godina robije, bez prava na uslovni otpust.

    Ko su ti smradovi sa RTS-a, koji misle da je narod blesav i da će oni svojim kriminogenim ponašanjem da obezbede pobedu njihovim kandidatima, koji su uzgred katastrofalno poraženi na izborima, po ko zna koji put.
  • Jelena

    07.03.2018 00:04
    tužba
    Ako smatra da je oštećen nek tuži
  • Kać

    06.03.2018 19:56
    Beda
    Neverovatno ljigavo, bljutavo, ogavno..., koliko nisko covek moze da padne. Neko ko je ometao druge ucesnike u emisiji, voditeljku onemogucavao da radi svoj posao, maltretirao nas gledaoce, predstavlja se kao zrtva i on ce nekog da tuzi. Trebalo ga je sutnuti u .upe i izbaciti napolje. I onako nista pametno nije znao da kaze, izgledao je tamo najjadnije i najtupavije, zato je sada i digao frku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija