Udžbenici jeftiniji od naredne školske godine

Ministar prosvete Mladen Šarčević kaže da će novi Zakon o udžbenicima, koji će do kraja marta biti usvojen, omogućiti da udžbenici budu jeftiniji od naredne školske godine.
"Distribucija će ići preko đačkih zadruga što će obezbediti da udžbenici budu jeftiniji bar za 15 odsto. Zakon predviđa i digitalne udžbenike koji će biti jeftiniji, ali je predviđeno i šta je obavezan set, da se roditelji ne bi opterećivali suvišnim dodatnim materijalima", rekao je ministar prosvete Mladen Šarčević. 
 
Šarčević je rekao da će dodatni materijali biti distribuirani školskim bibliotekama koje su poslednje dve godine ojačane. 
 
Osim zakona o udžbenicima u martu će u skupštinsku proceduru ući zakon o nacionalnom okviru kvalifikacija, kao i zakon o inspekcijama.
  • jasmina

    07.03.2018 16:12
    Cudi me ova prica ministra Sarcevica! Izgleda da on pojma nema kad prica o djackim zadrugama i udzbenicima. Udzbenici se vec otplacuju na rate preko knjizara a ne preko djacke zadruge. Od kada je postao ministar stalno prica o djackim zadrugama i kako ce pojeftiniti udzbenici, ali od tog nema nista!
  • Malo je 15%

    07.03.2018 13:02
    Sve je jeftinije kada se štampa u velikim tiražima.
    Nije normalno da knjige za prvi razred osnovne škole budu dva puta skuplje od enciklopedijskih izdanja.
    Ne mora uvek ekstra zarada preko ledja naše dece.
  • Gladius et anus

    07.03.2018 10:53
    Maximus
    Ако се не варам, данас није 1. април...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija