Proleće počinje u utorak

Proleće će početi u utorak, 20. marta, u 17 sati i 15 minuta, saopštilo je Astronomsko društvo "Ruđer Bošković".
Proleće počinje u utorak
Foto: Pixabay
U isto vreme za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen.
 
Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u pet časova i 41 minut, a zalazi u 17 časova i 50 minuta, što znači da će obdanica trajati 12 sati i devet minuta, a noć 11 sati i 51 minut.
 
Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemlja poseduje atmosferu, koja prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, objašnjavaju iz društva. 
 
Oni podsećaju i da se u noći između subote i nedelje, 24. i 25. marta, prelazi na letnje računanje vremena kada kazaljke na satu treba pomeriti jedan sat unapred.
  • ST

    18.03.2018 08:05
    Kakva ironija-i sneg pocinje kad i prolece.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.