Šljivovica bez šljive

Nedavno sprovedeno ispitivanje voćnih rakija pokazalo je da čak polovina uzoraka ne odgovara zahtevanom kvalitetu.

Nedavno sprovedeno ispitivanje voćnih rakija pokazalo je da čak polovina uzoraka ne odgovara zahtevanom kvalitetu.

Goran Papović iz Nacionalne organizacije potrošača Srbije navodi za naš radio da polovina proizvođača rakiju ne pravi od voća.

"Rakiju koja se deklariše kao voćna, većina proizvođača pravi od kukuruza i melase i to je još jedna u nizu velikih obmana potrošača. Iz Ministarstva su na ovo rekli da to i nije strašno, jer se ne radi o rakiji koja je opasna po život, ali to je isto kao kada bi vam rekli da kupite medicinski alkohol u apoteci, malo ga razblažite, dodate aromu i sve to popijete! Niko ne spominje da litra alkohola proizvedenog na ovaj način košta oko 50 dinara, a prodaje se po cenama od 500, pa čak i 1.000 dinara. Ministarstvo poljoprivrede već je povuklo određene količine, ali je utvrđeno da je do sada popijeno oko 40.000 litara ovakve rakije", ističe Papović.

Papović napominje da je istraživanje pokazalo da su i renomirani proizvođači prodavali šljivovicu napravljenu bez šljive. Kako navode u Nacionalnoj organizaciji potrošača, ove rakije nisu štetne za konzumiranje, ali se ovde radi o prevari potrošača, jer im se prodaje falsifikat. Spisak rakija koje nisu prošle test možete pogledati na sajtu Nacionalne organizacije potrošača Srbije   - www.potrosac.info.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.