Italijani obnavljaju vojvođanski dvorac

Dvorac u selu Vlajkovac, dva kilometra od ulaza u Vršac, nakon četiri decenije propadanja obnoviće konzorcijum zainteresovanih ugostitelja iz Italije.
Dvorac u selu Vlajkovac, dva kilometra od ulaza u Vršac, nakon četiri decenije propadanja obnoviće konzorcijum zainteresovanih ugostitelja iz Italije.

Ugovor o zakupu dvorca na 40 godina potpisan je sa opštinom Vršac, a to zdanje nasleđuje jedini preostali živi potomak porodice Bisingen, grof Franc fon Bisingen, koji je 2006. godine podneo zahtev za restituciju. Dvorac, i četiri hektara zemlje pod parkom, kompletno će rekonstruisati investitori u skladu sa propisima Zavoda za zaštitu spomenika kulture iz Pančeva.

Dvorcu je moguće vratiti prvobitan izgled zahvaljujući sačuvanim fotografijama koje se nalaze u Gradskom muzeju u Vršcu. Nakon renoviranja biće stavljen isključivo u turističke i ugostiteljske svrhe.

  • @nemojte više

    30.01.2011 19:54
    +1
    Slazem se. Bar vesti iz Vojvodine mozemo da dobijemo iz prve ruke, umesto da nam ih serviraju beogradske medijske kuce ili jos gore beogradski sajtovi pod zna se vec cijom kontrolom, a sve uz tendenciozne naslove i tekstove u kojima se sustina nadglasava srbovanjem baziranom na lopovksom Gustavu iz 2006.
  • novosađnka

    30.01.2011 12:16
    svašta!
    Opština Vršac potpisuje ugovor sa italijanskim investitirima,a dvorac ima naslednika koji je podneo zahtev za restituciju,tj.vraćanje imovine?! A posle će investitiori Italijani vraćati dvorac naslednicima, ili će to biti opština Vršac,sa sve naknadama investitiorima za uloženo? Da ti pamet stane od posla i vesti!
  • nemojte više

    30.01.2011 09:39
    ko boga vas molim
    "srpski" dvorac porodice Bisingen?!!!

    Može biti banatski, vojvođanski, austrougarski, ali srpski nikako. Možda autor članka smatra da je Franc fon Bisingen srbin baš kao i njegovi preci koji su sazidali dvorac.

    Šalu na stranu, ne znam zašto prenosite članke sa sajta "Vesti-online" u zadnje vreme. Užasno su nacionalistički obojene, pristrsane, populističke te kao takve neprimerene jednoj urbanoj, građanskoj medijskoj kući kao što je Radio 021.

    Da nam se čitaju te srBske propagadne bljuvotine išli bi smo na njihov sajt a ne na vaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.