Mlekare se žale na kaznu zbog monopola

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

Holandska Denjub fuds grupa, čije su dve mlekare u Srbiji kažnjene sa tri miliona evra zbog zloupotreba dominantnog položaja, žaliće se međunarodnim institucijama, jer su nezakonito kažnjene, najavili su njihovi pravni zastupnici iz advokatske kancelarije Janković-Popović i Mitić.

U saopštenju se kaže da su Imlek i Mlekara iz Subotice kažnjene sa tri miliona evra za zloupotrebu dominantnog položaja na osnovu pogrešne analize Komisije za zaštitu konkurencije u Srbiji.

"Zbog svega ovoga Denjub fuds grup će, pored redovnih pravnih sredstava koje ima na raspolaganju u Srbiji, svoja prava, kao stranog investitora zaštiti i pred međunarodnim institucijama o čemu su nadležna državna i međunarodna tela već obaveštena", naveli su advokati te kompanije.

Oni smatraju da nezakonito kažnjavanje njihovog klijenta predstavlja ozbiljno upozorenje za sve strane investitore u Srbiji, jer ukazuje da pravni poredak ne funkcioniše dobro i da nema vladavine prava i pravne sigurnosti.

"Ovakvo protivpravno postupanje Komisije uvodi opasan presedan i stvara bojazan da je u Srbiji moguća neustavna retroaktivna primena zakona", upozorili su pravni zastupnici Denjub fuds grupe.

Komisija za zaštitu konkurencije u Srbiji objavila je u petak da je sa 306 miliona dinara kaznila Imlek i Mlekaru iz Subotice koje posluju u okviru Denjub fud grupe (Danube Food Group), zbog zloupotrebe dominantnog položaja na tržištu.

  • i sta sad

    31.01.2011 07:24
    sta pije krava
    medjunarodne institucije presudice u korist mlekara
    kazna ide iz budzeta - dakle platili mi koji i inace kupujemo mleko a lovu podele oni koji su ih kaznili i oni koji su kaznjeni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.