Administrativni odbor ponovo kaznio poslanika DS-a

Poslanik DS-a Radoslav Milojičić zbog dve opomene koje je zaradio na poslednjoj sednici Skupštine Srbije u četvrtak je na sednici Administrativnog odbora novčano kažnjen sa 14.000 dinara.

On je od marta do danas nakupio osam opomena, zbog čega će od skupštinske plate za izrečene kazne morati da izdvoji blizu 60.000 dinara. Zbog broja opomena i visine novčane kazne, Milojičić je nakon poslednje sednice parlamenta izbio na prvo mesto najkažnjavanijih poslanika u parlamentu Srbije, prestigavši tako Marka Đurišića, poslaniak SDS.

Đurišić je zbog izrečenih kazni morao od marta do danas da plati 50.198 dinara. On je na jednoj sednici "zaradio" dve opomene, a onda i oduzimanje reči, pa je na kraju i udaljen sa zasedanja i zbog svega kažnjen oduzimanjem 50 odsto plate - 38.856 dinara. Na narednoj sednici dobio je još dve opomene, pa mu je srezano još 20 odsto, odnosno 14.342 dinara. 

Na trećem mestu po broju kazni je Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, koji je do sada zbog izrečenih opomena i oduzimanja reči morao da izdvoji nešto više od 40.000 dinara. Zbog narušavanja reda na sednicama poslanica Marinika Tepić u proteklom periodu kažnjena je oduzimanjem 40 odsto od plate, odnosno 28.685 dinara, dok je poslanica DJB Branka Stamenković dobila ukupno tri opomene, za koje je morala da izdvoji 21.513 dinara.

Dve opomene od marta do danas je zaradio lider Dveri Boško Obradović, a po jednom su kažnjeni Balša Božović i Maja Videnović iz DS, Zoran Živković-Nova stranka, Srđan Nogo-Dveri, Sonja Pavlović iz Kluba samostalnih poslanika, Dijana Vukomanović iz Narodne stranke i Đorđe Vukadinović iz grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije. Oni su kažnjeni oduzimanjem deset odsto plate ili 7.171 dinara.

Tokom burnih rasprava u Skupštini od marta do sada izrečeno je 35 opomena, od čega 15 za predstavnike opozicije i dve za poslanike vlasti. Iz redova naprednjaka kažnjeni su Aleksandar Martinović i Srbislav Filipović.

Sredstva prikupljena od kažnjavanja poslanika u visini od oko 280.000 dinara namenjana su za humanitarne svrhe.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.