Tasovac: Direktna borba protiv rijalitija osuđena na neuspeh

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac ocenio je da je direktna borba protiv rijalitija, koju je pokrenuo ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, osuđena na neuspeh zato što "mehanizam društvenog sablažnjavanja upravo daje vetar u leđa i vidljivost rijalitijima".
Tasovac: Direktna borba protiv rijalitija osuđena na neuspeh
Foto: Pixabay
Tasovac, koji je bio prethodni ministar za kulturu, za TV Prva je kazao da je dobro što takve debate postoje u javnosti, ali i da je upozoravao da će od čitave debate o kulturi u medije da se prelije samo deo o rijalitijima.
 
"Ja sam upozoravao da će se time rasprava o kulturi pretvoriti u raspravu o rijalitijima. To je bila zamka u koju je upala i publika i novinari. Kroz ovakvu priču se ne borimo za kulturu. Kao što se za ćirilicu ne borite tako što zabranjujete latinicu, tako se za kulturu ne borite tako što govorite protiv rijalitija", rekao je Tasovac.
 
Dekan Fakulteta za medije i komunikacije Nada Popović Perišić navela je da je jedini način suprotstavljanja rijalitijima vaspitavanje protiv nekulture.
 
"Mislim da se protiv toga može boriti jedino kulturnom ponudom. Ukus se neguje i za to mora da postoji vaspitanje", navela je Popović Perišić.
 
Profesorka Fakulteta političkih nauka Snježana Milivojević kaže za N1 da su rijaliti programi u svim zemljama u kojima se emituje bili predmet regulative.
 
"Mislim da od informativnih medija u Srbiji nije ni kamen na kamenu ostao i da je tu destruktivnu ulogu, između ostalog, odigrala činjenica da su se rijaliti programi prelili. Bilo bi vrlo na mestu da ministar kulture povremeno pogleda televizije i shvati da ta televizija Pink zaista ima razornu ulogu na medijskom nebu, a da je okosnica toga rijaliti", navela je Milivojević.
 
Ministar kulture u ponedeljak je kazao da rijaliti programi treba da budu predmet posebne pretplate i da mu smeta što se sada emituju na kanalima sa nacionalnom frekvencijom. Usledila je reakcija vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića koji je Vukosavljevića nazvao ministrom "iz kamenog doba" i "jednim nesolidnim čovekom koji bi da nameće i sankcioniše, bez uvažavanja da živimo u demokratskoj liberalnoj epohi koja nije savršena ali ima svoja pravila".
  • mirko

    20.09.2018 07:32
    a tek novine!
    Juče u kuriru na naslovnoj strani' "kurvetino raspala, jebeš se za pare"?! Jel nema neko ministarstvo da to cenzuriše?
  • Cocco

    20.09.2018 07:05
    Eto. Igara imamo. Jos samo 'leba...
  • boco

    19.09.2018 23:17
    sramota
    naravno da sam protiv rijalitija
    ali tasovac da se u nesto mesa je sramota
    unistio je sva kulturna desavanja i casopise po srbiji koje je mogao
    nikad se nigde za vreme svog mandata nije javljao za rec i inije imao svoje misljenje
    vec je bio poslusnik AV i sad on nesto prica
    sram ga bilo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija