Bojović osuđen na 15 meseci zatvora

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio odbeglog Luku Bojovića na 15 meseci zatvora, zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanja ličnih karti.
Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio odbeglog Luku Bojovića na 15 meseci zatvora, zbog nedozvoljenog nošenja oružja i falsifikovanja ličnih karti.

Apelacioni sud je potvrdio presudu Okružnog suda u Beogradu od 14. aprila 2008. godine u odnosu na Bojovića, ali je ukinuo deo presude kojim je Veljko Banović, zvani Votka, osuđen na 18 meseci zatvora zbog neovlašćenog držanja oružja, falsifikovanja isprava i posedovanja devet grama heroina i šest grama marihuane i naložio da se suđenje ponovi.

Istom odlukom Apelacioni sud je obustavio postupak prema ubijenom Iliji Novoviću, koji je bio osuđen na dve godine zatvora, takođe, zbog falsifikovanja isprava i neovlašćenog držanja oružja.

Novović je likvidiran zajedno sa Goranom Marićem, tako što su upucani pa spaljeni u džipu na njivi kod Dobanovaca 8. aprila 2010. godine.

Bojović je uhapšen 22. septembra 2007. zbog sumnje da je skrivao odbegle pripadnike zemunskog klana, međutim, kako za to nije bilo dokaza, optužen je, a sad i pravosnažno osuđen, samo za nezakonito posedovanje oružja i falsifikovanje dokumenta. On je pušten iz pritvora 14. aprila 2008, nakon izricanja prvostepene presude, tako da mu je od potvrđene kazne ostalo da odsluži sedam meseci zatvora.

Optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od februara ove godine Bojović se tereti kao organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004, kao i pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Pored Bojovića, optužnicom su obuhvaćeni nekadašnji članovi "zemunskog klana" Vladimir Milisavljević zvani Budala, koji je takođe u bekstvu, kao i Sretko Kalinić i Miloš Simović, koji su letos uhapšeni posle sedam i po godina skrivanja od srpskih pravosudnih organa.
Bojoviću se trag gubi letos, posle hapšenja Kalinića u Zagrebu i Simovića na srpsko hrvatskoj granici. Za njim je u septembru raspisana međunarodna poternica, dok je Milisavljević na međunarodnoj poternici od marta 2003. godine, posle ubistva premijera Zorana Đinđića.
Milisavljević je u odsustvu osuđen na 35 godina zatvora zbog učešća u ubistvu Đinđića, dok je za krivična dela koja je izvršio kao pripadnik "zemuskog klana" dobio 40 godina zatvora.

Sa pomenutim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima, Bojovića je povezao Kalinić, koji je posle višegodišnjeg bekstva, Srbiji izručen iz Hrvatske 25. avgusta 2010. godine.

Kalinić i Simović su takođe pravosnažno osuđeni u odsustvu zbog ubistva premijera Đinđića na 30 godina zatvora, kao i na 40 godina zatvora u procesu protiv "zemunskog klana", i u zatvoru čekaju da im sud odobri ponavljanje tih suđenja.

Kalinić je uhvaćen u Zagrebu 8. juna, kada ga je iz vatrenog oružja ranio Simović, koji je naredne noći uhapšen na srpskoj strani granice sa Hrvatskom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.