Jociću mesec dana pritvora

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do mesec dana bivšem direktoru JP "Putevi Srbije" Branku Jociću i njegovim saradnicima.

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do mesec dana bivšem direktoru JP "Putevi Srbije" Branku Jociću i njegovim saradnicima.

Sud je pokrenuo istragu protiv uhapšenih zbog sumnje da su zloupotrebili sredstva Evropske banke, odnosno da su privatnom preduzeću "Rotijer" isplatili 43 miliona dinara za radove na sanaciji klizišta koji nisu obavljeni. Jocićevoj majci Radmili nije određen pritvor i ona će se braniti sa slobode, ali je i ona obuhvaćena istragom, izjavio je Jocićev branilac Borivoje Borović.

Protiv Jocića, njegove majke i saradnika pokrenuta je istraga zbog sumnje da su prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica, zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta. Na ime toga je preduzeće "Rotijer" Jociću, odnosno njegovoj majci poklonilo stan u Loznici, površine 63 metra kvadratna, sumnja tužilaštvo.

Pored Jocića i njegove majke, istraga je pokrenuta protiv vlasnika preduzeća "Rotijer" Dragana Pavlovića, Marije Božić iz Paraćina, bivšeg direktora JP "Put Loznica", i Jocićevog savetnika u "Putevima Srbije" Predraga Todosića.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija