Načelnica Južnobačkog okruga oslobođena optužbi za mobing

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je danas načelnicu Južnobačkog okruga Dariju Šajin krivice za mobing nad zaposlenima, saopšteno je večeras iz Kancelarije Južnobačkog okruga.

Osnovni sud u Novom Sadu oslobodio je danas načelnicu Južnobačkog okruga Dariju Šajin krivice za mobing nad zaposlenima, saopšteno je večeras iz Kancelarije Južnobačkog okruga.

Šajinovu je Odeljenje suda u Baču proglasilo krivom 17. oktobra 2008. godine, što je bila prva presuda za mobing u Srbiji. Okružni sud u Novom Sadu je 27. marta 2009. godine ukinuo presudu iz Bača i uputio predmet Osnovnom sudu na ponovno odlučivanje.

U međuvremenu je i Državno javno tužilaštvo 16. novembra 2010. obavestilo postupajući sud u Novom Sadu da odustaje od krivičnog gonjenja protiv Darije Šajin, zbog nepostojanja dokaza.

Sedam osoba tužilo je Dariju Šajin za mobing u vreme dok je od 2004. do 2007. godine bila načelnica Opštinske uprave Bač. Ona je od juna 2007. godine na mestu načelnice Južnobačkog okruga.

  • radnica

    18.03.2011 13:25
    ziva istina
    Darija Sajin je zena koja definitvino ima psihicki problem i istina je ziva da maltretira radnike .Ja radim u Juznobackom okrugu i ne bi verovali ,a i ne daj vam boze da vam ona ikada bude sef ili neko slican njoj...Zene koje su je tuzile iz Baca su zavrsile na psihijatriji zbog nje ,toliko ih je ponizavala i kinjila da to ne bi mogao ni jedan normalan covek da izdrzi....godinama sam isla kuci placuci,pila lekove za smirenje,a i dan danas pijem...mogla bih da pisem tri dana o svim njenim postupcima,ponizavanju i maltretiranju,a ljudi mi mozda i ne bi verovali...jer ko to nije doziveo ne moze ni da zamisli...ona ima ledja i zna da joj se moze i zato se tako i ponasa...obican covek u ovoj drzavi nema nikakva prava,moze da nas maltretira ko hoce i ne mozemo nikom da se zalimo....a i kad se zalimo niko nas ne ferma 2%...kakva nepravda..
  • SREMAC

    16.03.2011 11:10
    GLUPOSTI
    Nisam ni očekivao drugačiju presudu u korumpiranom stranačkom pravosuđu.Ni jedan funkcioner nije kriv i tačka.
  • SPS Klisa

    16.03.2011 06:12
    pogledajte tu zrelu pitomu demokratsku facu iz Bača ?!?! uspuzala se na mesto koje ništa nikome sem njoj i njenoj NVO ne znači. Njoj mesto načelnika okruga treba da bi imala gde da drži sastanke svoje NVO , da ima bespalti net, besplatnu kafu i kancelarije. Šta uopšte radi načelnik okruga ??? ma dajte ... Žena maltretira par službenika i par službenica i glumi uticajnog funcionera. Međutim ONA je problem DS-a u Vojvodini !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija