Putin u Beogradu

Ruski premijer Vladimir Putin boravi danas u poseti Beogradu, a na crvenom tepihu ispred Palate Srbija u 12:20 časova sačekao ga je predsednik Srbije Boris Tadić.  
Ruski premijer Vladimir Putin boravi danas u poseti Beogradu, a na crvenom tepihu ispred Palate Srbija u 12:20 časova sačekao ga je predsednik Srbije Boris Tadić.

Posle intoniranja himni, Tadić i Putin su razgovarali u četiri oka, a zatim je održan sastanak delegacija vlada koje su predvodili premijeri Mirko Cvetković i Putin.

Zvezda oduševljeno dočekuje Putina

Zvezda je pozvala svoje navijače da u sredu ispune stadion na utakmici protiv Zenita i da prirede spektakl za premijera Rusije.

U FK Crvena zvezda ističu da im je velika čast što će biti domaćini Vladimiru Putinu, kao i to da je reč o velikom sportskom događaju, koji će doprineti razvoju odnosa Srbije i Ruske federacije

Dolazak Putina na utakmicu pratiće izuzetno visoke mere bezbednosti, potvrdio je portparol crveno-belih Marko Nikolovski. On je rekao da će ruski premijer na stadion Crvene zvezde stići neposredno uoči početka meča i da će ga dočekati predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić i prvi čovek fudbalskog kluba Vladan Lukić.

"Dolazi nam izuzetno drag gost, čovek koji se nalazi u vrhu svetske hijerarhije važnih ličnosti i zato će mere bezbednosti biti na najvišem mogućem nivou. Gospodin Putin biće smešten u jednoj od dve centralne lože, a utakmicu će posmatrati onoliko koliko mu obaveze budu dozvolile", rekao je Nikolovski.

U društvu ruskog premijera biće i visoki funkcioneri države Srbije, ali u Crvenoj zvezdi nisu mogli da preciziraju da li će utakmici prisustvovati predsednik, premijer ili neko od ministara.

Ulaz na stadion Crvene zvezde biće besplatan, kapije se otvaraju od 14 časova, a meč počinje u 18 časova. Zbog velikog interesovanja biće otvorena i južna tribina. Očekuje se da će na stadionu biti između 20 i 30 hiljada navijača.

Bezbednosne mere

Putin je na Aerodrom "Nikola Tesla" sleteo avionom "iljušin Il-96-300 PU", dugačkim 55 metara, teškim 230 tona, koji je vredan oko 300 miliona dolara.

Ruski premijer će Beogradom proći ručno izrađenim oklopnim vozilom "Zil-41052". Rusko vozilo je oklopljeno čelikom debljine 10mm i neprobojnim staklom debljine 41,5mm.

Može da izdrži eksploziju granate i manji nuklearni udar. Stakla na prozorima mogu da odole hicima iz minobacača, snajpera i kalašnjikova.

Debljina krova od titana je 12 centimetara i on bi mogao da izdrži težinu tenka tipa T-72. Točkovi se automatski pretvaraju u gusenice kada vozilo naiđe na neravan teren, a šasija je konstruisana tako da ne može da se prevrne.

U stanju je da zaštiti putnike, čak i ako eksplodira mina ispod njega, i dostiže maksimalnu brzinu od 195 kilometara na čas. "Zil" poseduje sedam sedišta, a ukupna težina iznosi 5.500 kilograma.

  • janko

    24.03.2011 04:39
    braca
    nas i rusa 200 miliona

    S(rbija) R(usija) B(belorusija) IJA(putin)
  • Uncut

    23.03.2011 19:20
    Ma kakva braca...
    Pratio sam izjave naseg Predsednika, Premijera...culo se da smo duhovno isti, da smo ko braca...Njihov Predsednik to ni jednom recju nije rekao...ili nisam dobro slusao ? A jesam...
  • 23.03.2011 19:18
    Interesantno, bratski narod Srbi i Rusi, e sad ovako, Srbi kukaju,moljakaju pare od EU i naravno DOBIJAJU novac od mrskoga neprijatelja, a VELIKI BRAT..cudna neka bratska ljubav

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.