Džajiću i njegovoj supruzi oduzeta imovina

Nekadašnjem direktoru "Crvene zvezde" Draganu Džajiću privremeno je oduzet deo imovine za koju nije dokazao da je stekao na legalan način.
Nekadašnjem direktoru "Crvene zvezde" Draganu Džajiću privremeno je oduzet deo imovine za koju nije dokazao da je stekao na legalan način.

Džajić je ostao bez stambene zgrade u Ulici Neznanog junaka 9, površine od 242,96 metara kvadratnih, kao i bez manje zgrade na istoj adresi, koja je izgrađena bez odobrenja. Na spisku oduzete imovine našla se i garaža od 65 kvadrata, kao i vozilo "tojota landkruzer", pišu "Večernje novosti".

Sud je prihvatio zahtev tužilaštva da se privremeno oduzme imovina i od Džajićeve supruge Branislave, nekadašnjeg zamenika republičkog tužioca. Njoj su privremeno oduzeti četvorosoban stan od 98 kvadrata u Molerovoj ulici i porodično-stambeni objekat u izgradnji, bruto površine 591 kvadratni metar. Pored toga, oduzeto joj je i pravo na korišćenje zemljišta površine 14 ari u Botićevoj ulici.

Bez imovine su ostali i Vladimir Cvetković, koji je bio jedan od funkcionera "Crvene zvezde", i njegov sin Rastko, kao i Miloš Marinković i njegova najuža rodbina. Cvetković je privremeno ostao bez tri stana i vozila "micubiši pajero".

Od Marinkovića, koji je bio sekretar u "Crvenoj zvezdi", oduzet je sef u kojem je pronađeno oko 28.000 američkih dolara, ali sud nije prihvatio zahtev da mu se privremeno oduzme stan u Ulici poručnika Spasića i Mašere.

Od njegove bivše supruge Gordane oduzet je stan od 129 kvadrata u Braće Jugovića, a od sadašnje supruge četvorosoban stan od 136 kvadrata u Ulici narodnih heroja.

Sud nije prihvatio zahtev tužilaštva da se od fudbalskog menadžera Ranka Stojića i njegove supruge privremeno oduzme imovina. U pitanju su bili računi na kojima je pronađeno oko 40.000 evra, porodična zgrada u Ulici Žanke Stokić i stan u Ulici braće Jerković.


  • ja

    23.03.2011 20:38
    zbilja...
    Kome ce jos da oduzmu ne legalno stecenu imovinu? Samo Dzaji.....ma nije valda....Jedino on ima ne legalno stecenu imovinu u ovoj drzavi....Hm.....
  • Misljenje

    23.03.2011 11:43
    Selektivna pravda
    Kako se samo nisu zeznuli i poceli da oduzimaju imovinu onoj barabi Peconiju?
  • Ирон

    23.03.2011 09:15
    ..Срамота....
    ..срамота....брука....што не проверавају ине одузимају имовину Костићу, Мишковићу, Матијевићу, Пецонију и осталим "бизнисменима"..они су као све стекли поштеним радом и трудом..Србија је дефинитивно балканска Колумбија....брука !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.