Operisan dečak kog je priklještio lift

Zdravstveno stanje devetogodišnjeg dečaka, koji je juče bio priklješten u liftu, je stabilno i za sada nije vitalno ugrožen, izjavio je jutros specijalista dečje hirurgije u Institutu za majku i dete Aleksandar Vlahović.

Zdravstveno stanje devetogodišnjeg dečaka, koji je juče bio priklješten u liftu, je stabilno i za sada nije vitalno ugrožen, izjavio je jutros specijalista dečje hirurgije u Institutu za majku i dete Aleksandar Vlahović. Povrede mališana su zbrinute i operacija je juče obavljena u Institutu, a dečak se nalazi na odeljenju intenzivne nege, rekao je Vlahović. On je najavio da će se stanje mališana pratiti i dalje, jer mora da se kompletira dijagnostika i "da se u daljem toku hospitalizacije vidi kako će se stvari odvijati".

Pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd hitnom intervencijom spasili su juče dete koje je bilo priklješteno u liftu. Posle oslobađanja, povređeno dete je prevezeno u Urgentni centar na zbrinjavanje. Beogradski vatrogasci spasioci su sa šest vozila i opremom za tehničke intervencije - od momenta prijema informacije u roku od šest minuta izašli na lice mesta. Posle dolaska na mesto događaja, isečene su šarke i vrata lifta su skinuta, pa je, uz pomoć ekipe za servis liftova, lift spušten, a dete oslobođeno.

Povređenom dečaku kojeg su vatrogasci izvlačili pola sata smrskane su obe ruke, a zadobio je i teške povrede nogu i karlice. Mališan je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu. On inače ne stanuje u višespratnici u kojoj je stradao, već je tamo sa ocem došao kod rođaka. Veću tragediju sprečio je jedan stanar solitera, penzionisani lift-majstor, koji je čuo dete da vrišti, izašao iz svog stana, isključio lift i tako sprečio kabinu da ide dalje i otkine detetu ruke.

Stanari višespratnice u šoku su pričali da je dečak vrištao i trpeo velike bolove pre nego što su ga posle pola sata izvukli.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.