Preko Instagrama tražio novac za fiktivne poslove u inostranstvu i tipove za klađenje

Kragujevčanin Đ. I. (28) uhapšen je zbog više prevara.
Preko Instagrama tražio novac za fiktivne poslove u inostranstvu i tipove za klađenje
Foto: Pixabay
On se sumnjiči da se od juna 2019. do februara 2020. godine preko lažnih profila na Instagramu, oštećenima predstavljao kao vlasnik hotela u inostranstvu i nudio im dobro plaćene poslove.
 
Takođe, on je nakon upoznavanja oštećenih, uglavnom ženskog pola, tražio da uplate novac na račun njegovog rođaka iz Kragujevca za lečenje deteta ili njegovo, jer je, kako je navodio, doživeo saobraćajnu nesreću.
 
Osumnjičeni je nudio i dojave za siguran dobitak u kladionicama, uzimajući novac i za tu uslugu, koji mu je uplaćivan na ime Stevan Stanić.
 
Osumnjičeni je sa oštećenima stupao u telefonski kontakt preko Vocapa s broja 062/842-9340, a novac su mu uplaćivali na tekući račun u njegovom vlasništvu ili na nalog koji je imao u jednoj kladionici.
 
Na lažnim Instagram profilima koristio je sledeća imena: "NIKOLANIKOLA989", "SRSWISSGUY984", "VICENTE.FELIPE", "NIKSAYO", "SVISSJOBS984" i "YOYONIKSA".
 
On je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.
 
S obzirom da je broj oštećenih osoba verovatno veći, pozvani su da se jave na brojeve telefona Policijskoj stanici Savski venac, 011/745-2221 i 011/745-2222.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.