Silovatelju novo suđenje

Aleksandar Nešković je devojčicu iz Obrenovca, koja je tada imala 13 godina, namamio na sastanak tako što se na "Fejsbuku" lažno predstavio kao "Filip 007", koji ima 17 godina.
Aleksandar Nešković je devojčicu iz Obrenovca, koja je tada imala 13 godina, namamio na sastanak tako što se na "Fejsbuku" lažno predstavio kao "Filip 007", koji ima 17 godina.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu kojom je Aleksandar Nešković (45) iz Novog Beograda osuđen na sedam godina zatvora zbog silovanja maloletnice 2009. godine u Obrenovcu, i naložio ponovno suđenje, objavljeno je na sajtu tog suda.

Apelacioni sud je Neškoviću produžio pritvor i naložio da mu se ponovo sudi pred Višim sudom u Beogradu.

Na ukinutu presudu iz februara ove godine su se žalili i javni tužilac i Neškovićev branilac, pa je sud ocenio da je izreka presude nerazumljiva i da ne sadrži jasne razloge.

Nešković je devojčicu iz Obrenovca, koja je tada imala 13 godina, namamio na sastanak 16. januara 2009. tako što se preko internet naloga za upoznavanje na sajtu "Fejsbuk" lažno predstavio kao "Filip 007", koji ima 17 godina.

Kada mu se ona javila, prihvatio je da se dopisuju. Osim kontakta preko ovog sajta, ubrzo su razmenili mejl adrese i brojeve mobilnih telefona.

Posle obljube u njegovim kolima, Nešković je nastavio da proganja devojčicu dok ona nije sve ispričala roditeljima koji su slučaj prijavili policiji.

Prilikom hapšenja Neškovića, policija je u njegovom telefonu i kompjuteru pronašla više od 200 porno-snimaka s maloletnicima.

Krivični zakonik Srbije za obljubu nad detetom predviđa zatvor do 10 godina.
  • Alex

    05.07.2011 11:16
    Ponovo uvesti smrtnu kaznu
    Krivicni zakonik Srbije za obljubu nad detetom treba da predvidi NABIJANJE NA KOLAC a ne 10 godina
  • 03.07.2011 18:26
    Zbog čega da mu sude kada će kasnije da mu smanje kaznu, evo primera: http://www.021.rs/Info/Hronika/Silovatelju-smanjena-kazna-za-sest-godina.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.