Ješić podneo ostavku na poslaničko mesto

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić podneo je danas ostavku na mesto poslanika Skupštine Vojvodine, na koje je izabran po većinskom izbornom sistemu, saopštio je danas Ješićev kabinet.

Predsednik opštine Inđija Goran Ješić podneo je danas ostavku na mesto poslanika Skupštine Vojvodine, na koje je izabran po većinskom izbornom sistemu, saopštio je danas Ješićev kabinet.

Kako se navodi, odluka je doneta u skladu sa presudom Ustavnog suda Srbije o nespojivosti funkcije većinsko izabranog poslanika Skupštine Vojvodine sa nekom drugom javnom funkcijom. "Pošto je odluka Ustavnog suda, koja je postala konačna, obavezujuća za sve gradjane Srbije, a naročito za političare koji prave i usvajaju zakone, verujem da je osnovno demokratsko načelo poštovanje svih zakona i odluka, a posebno Ustavnog suda", naveo je Ješić u obrazloženju ostavke.

Goran Ješić stavio je svoj mandat na dalje raspolaganje predsedniku Skupštine Vojvodine Sandoru Egerešiju.

Izbori za Skupštinu Vojvodine obavljaju se po kombinovanom izbornom sistemu, tako što se 60 poslanika bira po većinskom, a preostalih 60 po proporcionalnom izbornom sistemu, kako bi svi gradovi i opštine u Pokrajini imali bar jednog predstavnika u pokrajinskom parlamentu. Poslanici koji su izabrani po proporcionalnom izbornom sistemu, a obavljali su još neku javnu funkciju, podneli su ostavke tokom prošle godine.

Goran Ješić prvi je poslanik izabran po većinskom izbornom sistemu koji je podneo ostakvu. Pored njega, još oko 15 poslanika obavlja i još neku javnu funkciju. Ukoliko Skupština Vojvodine ostakvu ne verifikuje u roku manjem od šest meseci pre isteka Ješićevog četvorogodišnjeg mandata, zakon predviđa da izbori za novog poslanika ne budu ni raspisani.

  • Lalla

    01.08.2011 16:12
    Polako gde zuri...
    Gde pozuri....
    Izbori su u aprilu...
    Gde je godinama...
    Mogao je jos i ovih par meseci....
    Nece reci;da nije znao....
    Druze Tito,skrenusmo sa puta
    sad nas je@ i Kurta i Murta!!!!!!!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija