Zabranjen saobraćaj za teretnjake i automobile bez zimske opreme preko Iriškog venca

Na delu Iriškog venca obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila zbog snega.
Zabranjen saobraćaj za teretnjake i automobile bez zimske opreme preko Iriškog venca
Foto: 021.rs (arhiva)

Saobraćaj za teretna vozila je obustavljen na prevoju na Iriškom vencu (put između Petrovaradina i Iriga, raskrsnica za Vrdnik).

Iz zimske službe Puteva Srbije apeluju da učesnici u saobraćaju koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Iz Javnog preduzeća "Nacionalni park Fruška gora" vozačima se savetuje poseban oprez i apeluje da se ne kreće na put bez obavezne zimske opreme. Patrole saobraćajne policije kontrolišu prilaze Iriškom Vencu iz pravca Irig-Novi Sad i iz pravca Novi Sad-Irig. 
 
Zabranjen je saobraćaj teretnim vozilima a putnička vozila bez zimske opreme ne propuštaju se. Tehničke službe nadležnih organa za održavanje puteva obaveštene su i aktivne. 
 
Čuvarska služba JP "Nacionalni park Fruška gora" od ranih jutarnjih časova imala je više 20 intervencija usled nepropisnog ponašanja vozača u saobraćaju kao i usled neadekvatne zimske opreme putničkih vozila.
 
Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi za vožnju, zbog snega, smanjene vidljivosti i pojačanog severnog vetra, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS).
 
Saobraćaj je usporen u planinskim krajevima, a na pojedinim deonicama ima više od pet centimetara snega na kolovozu pa je korisna upotreba lanaca.
 
Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima na teretnim terminalima kamioni čekaju samo na Šidu oko sat vremena, i na Batrovcima oko sat i po.

Teme

sneg
  • 22.01.2022 10:13
    Trla baba lan
    Iznenadio nas sneg u decembru
  • Miki

    12.12.2021 20:56
    Sneg
    Ovo je zaista smesno. Fruska Gora je jedno brdasce u poredenju sa planinama u Sloveniji i Bosni. Nase putare sve iznenadi. Sramota.
  • Goran

    12.12.2021 15:34
    Nemar
    Šleperi sa sremske strane prolaze,jer po običaju policija u Irigu sedi po kafanama i posle zašto kolaps.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija