Kosovski Srbi ponovo postavili barikade

Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane.
Barikade koje su sinoć postavljene na dve lokacije u severnom delu Kosovske Mitrovice jutros su osvanule ojačane. Šljunak je istovaren na putu između Zvečana i Kosovske Mitrovice, kao i u blizini takozvanog istočnog mosta. Na izlazu iz Kosovske Mitrovice prema Zvečanu saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, otežano, u cik-cak.

Takođe, barikade postoje i u mestu Leposavić, gde građani propuštaju vozila samo jednom trakom, kako bi kontrolisali ko prolazi, i, kako ističu, sprečili da Kfor na administrativne prelaze Jarinje prebacuje kontejnere potrebne za carinu. Slična situacija je i na putnom pravcu Kosovska Mitrovica-Ribariće u opštini Zubin Potok.

Tokom noći je u blokadi i magistralni put Kosovska Mitrovica-Raška u mestu Rudare, gde je od ranije postavljena barikada, i gde se saobraćaj odvijao jednom kolovoznom trakom, koja je sinoć zatvorena.

Situacija je trenutno mirna, ali napeta. Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da će od medjunarodnih zvaničnika tražiti da spreče pretnje i unilateralne pokušaje Prištine da na administrativne prelaze sa Srbijom razmesti kosovske carinike. "Za nas je posebno zabrinjavajuće to sto su oni koji su spremni na ovakve unilateralne akcije spremni da to učine uz upotrebu sile", rekao je Tadić.

Kosovski premijer Hašim Tači potvrdio je danas da će 16. septembra kosovski policajci i carinici, uz Euleks i Kfor, preuzeti administrativne prelaze Jarinje i Brnjak i rekao da će kosovske institucije dogovor o carinskim pečatima sporovoditi sa EU i SAD, a ne s Beogradom.

  • janko

    14.09.2011 09:24
    @Ирон
    u kvazi ustavu kvazi drzave moze da pise da je i palamudinija deo te kvazi drzave, ali kosovo je drzava koja je priznataod vise od pola sveta.

    a ti se samo moli....
  • 14.09.2011 08:46
    Balvani, vi ste ponovo poludeli?
  • bora

    14.09.2011 08:25
    pa da, svako radi ono što najbolje zna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.