Sindikat policije traži otkazivanje "Prajda"

Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorio je danas da pojedine grupe pripremaju rušilačke demonstracije tokom održavanja "Parade ponosa" i pozvao organizatore "Prajda" da otkažu tu manifestaciju najavljenu za 2. oktobar.
Nezavisni policijski sindikat Srbije upozorio je danas da pojedine grupe pripremaju rušilačke demonstracije tokom održavanja "Parade ponosa" i pozvao organizatore "Prajda" da otkažu tu manifestaciju najavljenu za 2. oktobar.

Predsednik tog sindikata Momčilo Vidojević naveo je, ne precizirajući na koje grupe misli, da postoje informacije da će do rušilačkih demonstracija doći u svim beogradskim prigradskim opštinama, ali i u drugim delovima Srbije.

Vidojević je pozvao sve policijske sindikate i rukovodstvo Ministarstva unutrašnjih poslova da zauzmu zajednički stav oko angažovanja policije u obezbeđivanju tog skupa. On je podsetio da je MUP tokom obezbeđivanja prošlogodišnje "Parade ponosa" pretrpeo štetu od oko milion i po evra, a da je oko 200 policajaca bilo povređeno.

Sindikat policije je zatražio i od ministra za rad i socijalnu politiku Rasima Ljajića da, u skladu sa zakonom izvrši inspekcijski pregled opreme i da poslodavcu, odnosno rukovodstvu MUP-a naloži da policajcima obezbedi uslove za rad.
  • mVeliki

    28.09.2011 06:17
    Hapšenje - ne budite smešni
    Ne budite smešni, pa mi smo demokratska zemlja, ne može policija da uhapsi nekog bez dokaza. Ako policija nekog uhapsi zbog "informacije" ali ne uspe dokazati da su planirali i organizovali nasilje popiće ozbiljnu tužbu i platiti odštetu.
  • 27.09.2011 22:02
    Pa lepo na dan parade, samo se razmaknete i nemojte da radite ako vam život bude u opasnosti. Zbog čega da zbog tuđih hirova izlažete sebe opasnosti. Ili još bolje okrenete se pa zajedno sa narodom u juriš na nastrane.
    A ko je namirio tu štetu prošle godine od milion i po?
    Opet od narod, zašto nije NVO LGBT ili kako se već zovu...
  • G

    27.09.2011 21:46
    Mene recimo interesuje zašto ovaj sindikat nije tražio otkazivanje fudbalske utakmice u Nišu, zbog kojeg su par pripadnika policije dobili raznorazne povrede? I uzgred, mislim da je za svakog poštenog građanina veoma utešno da policija izjavi kako "ima informacije" kako neko sprema "rušilaške demonstracije", i na pamet joj ne pada da prstom mrdne da bi to sprečila.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija