Uhapšen zbog prodaje eksploziva

Državljanin Srbije uhapšen je i optužen u Plzenu, u Češkoj, zbog prodaje oružja i plastičnog eksploziva kriminalcima, saopštila je češka policija.

Državljanin Srbije uhapšen je i optužen u Plzenu, u Češkoj, zbog prodaje oružja i plastičnog eksploziva kriminalcima, saopštila je češka policija.

U pitanju je 59-godišnjak, o kome policija ne sme da objavi druge podatke i za sada je poznato jedino da je počinio krivično delo za koje mu preti kazna od osam godina zatvora. "Policija je u aprilu dobila informacije da neko nudi kriminalcima na prodaju veće količine eksploziva i detonatora. Za relativno kratko vreme detektivi su uspeli da dobiju podatke o tome ko je čovek koji nudi 'vruću robu'", kazao je portparol policije Pavel Hantak.

Predstavljajući se kao kupci, detektivi su stupili u vezu sa njim i od njega kupili 5,5 kilograma eksploziva TNT, 2,5 kilograma "semteksa" i dva automata bez fabričkog broja sa municijom. Specijalci češke policije uhapsili su ilegalnog preprodavca eksploziva i oružja 5. oktobra. Pri pretresu su zaplenili veću količinu municije.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.