Nastavljen bojkot nastave u Banji Koviljači

U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu, zbog problema sa velikim brojem iligalnih imigranata u tom mestu.

U Osnovnoj školi "Vera Blagojević" u Banji Koviljači đaci su i danas bojkotovali nastavu, zbog problema sa velikim brojem iligalnih imigranata u tom mestu.

Odluku roditelja o bojkotu nastave, koji je juče počeo, sinoć je podržao i Školski odbor. Na nastavu u prvoj smeni, kojom je obuhvaćeno 227 učenika od prvog do petog razreda, jutros je došlo 27 đaka. Juče je u obe smene nastavu pohađalo ukupno 20 đaka.

Bojkot nastave je rezultat odluke saopštene na protestnom skupu građana u Banji Koviljači, koji je održan u nedelju pod nazivom "Ko je sledeći", čiji je neposredan povod silovanje britanske državljanke 27. oktobra za šta su osumnjičena petorica ilegalnih imigranata iz Avganistana, bez dokumenata, od kojih je jedan uhapšen.

Školski odbor Osnovne škole u Banji Koviljači se juče pridružio zahtevima građana da se u rešavanje problema imigranata što pre uključe nadležni državni organi, a predstavnici roditelja su ukazali na spremnost da decu upišu u lozničke škole u kojima bi nastavila dalje školovanje.

  • G

    08.11.2011 15:43
    @Anonimus - ja bih veoma rado platio preseljenje tebe i tvoje porodice u Banju Koviljaču, i platiću vam i sve mesečne troškove, s' tim da pristaneš na 40 godina najteže robije ako dete ne budeš puštao da izlazi samo napolje.
  • 08.11.2011 11:50
    Deca su znači taoci roditeljske zatucanosti, ništa novo u Srbiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.