Merkel: Srbija ne ispunjava uslove

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU i pozvala Vladu Srbije na promenu kursa.

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da Srbija u ovom trenutku ne ispunjava uslove za status kandidata za EU i pozvala Vladu Srbije na promenu kursa.

Prema njenim rečima, put Srbije u EU moguć je samo uz normalizaciju odnosa sa Kosovom. U ovom trenutku Srbija ne ispunjava zahteve procesa pristupanja EU, navela je Merkelova u saopštenju nemačke vlade pred predstojeći Samit EU u petak 9. decembra.

Nemačka kancelarka je nedavne sukobe na severu Kosova nazvala neprihvatljivim i podsetila da dobra "saradnja sa susedima" takođe spada u kriterijume za proširenje EU. Ona je osudila nedavno ranjavanje nemačkih vojnika Kfora, ocenjujući da je Srbija doprinela sukobu na severu Kosova.

  • gerilac

    04.12.2011 10:41
    nije ni djavo tako crn...
    ...obicno u EU, ali i u HR, MNE, Al, kazu da je "Milosevic kriv sto je hteo da OTME delove HR i BiH, i da ZADRZI KiM u sastavu Srbije"...ko ne vidi paradoks u ovj recenici, ili je zlonameran, ili ima problem sa elementarnom logikom...
  • Mi nismo Vi

    02.12.2011 22:06
    Vojvodina nije Srbija
    Mi Vojvođani ovim nismo oštećeni, naprotiv!

    Naša Vojvodina ovim nije oštećena, naprotiv!

    Mi Vojvođani i Vojvodina, nismo Vi - Srbijanci i Srbija!

    Ovo je dobra odluka EU, jer će ubrzati proces oslobođenja Vojvodine!

  • Jovan

    02.12.2011 21:56
    Niko normalan ne zeli da ima posla sa nama . Sve okolne drzave pobegle su od nas glavom bez obzira . Ne zeli nas Nemacka ali nas ne zeli ni Rusija . Ustvari , ne zeli nas niko . Zaista ne verujem da je nas nekoliko miliona postenije i pametnije od ostalih sedam milijardi ljudi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.