Dulić ubuduće čisti Srbiju preko NVO

Ministar životne sredine Oliver Dulić najavio je danas da će akcija "Očistimo Srbiju" biti nastavljena i ove godine, ali da će njena organizacija ubuduće biti poverena nevladinom sektoru.

Ministar životne sredine Oliver Dulić najavio je danas da će akcija "Očistimo Srbiju" biti nastavljena i ove godine, ali da će njena organizacija ubuduće biti poverena nevladinom sektoru.

"Cilj je da se sa akcijom čišćenja nastavi i naredne godine, ali da se ona izdvoji iz pokušaja diskreditacije kroz dnevnu politiku. Namera je da početkom ove godine akciju 'Očistimo Srbiju' predamo nevladinom sektoru, koji bi je vodio i sprovodio u skladu sa potrebama i ciljevima", kazao je Dulić. Tu akciju će, kako je dodao, ipak nastaviti da finansijski podržavaju država, komunalna preduzeća i lokalne samouprave.

"Međutim, više neće biti u rukama nas koji se bavimo politikom, već onih koji ostaju borci za životnu sredinu bez obzira na eventualne političke promene", kazao je Dulić. On je naveo da će uskoro biti održan sastanak sa predstavnicima nevladinih organizacija i udruženjima studenata kako bi se razgovaralo o tome.

On je kazao da je svaki dinar uložen u akciju "Očistimo Srbiju" dao dobre rezultate i da je prošle godine u akciji učestvovalo skoro 300.000 građana, a prethodne godine oko 200.000 njih.

  • 07.01.2012 11:34
    30.000 eura za spot, donacije države, komunalnih preduzeća i lokalne samouprave, 300.000 volontera ali ...
    Ko će voditi blagajnu tog nevladinog sektora ?
  • Srdjan

    06.01.2012 18:10
    Obezbedjuje čovek prihode i za slučaj da odu s vlasti, što im iskreno želim
  • 06.01.2012 15:41
    Sve akcije preko "nevladinog" sektora idealne su za pranje para, a Dulić je maher u tome!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija