Rok za dostavu godišnjih finasijskih izveštaja 17. april

Agencija za borbu protiv korupcije obavestila je političke stranke da je rok za dostavu godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu 17. april, s obzirom na to da se zakonski rok poklapa sa danom državnog praznika - Uskrsom.

Agencija za borbu protiv korupcije obavestila je političke stranke da je rok za dostavu godišnjeg finansijskog izveštaja za 2011. godinu 17. april, s obzirom na to da se zakonski rok poklapa sa danom državnog praznika - Uskrsom.

"Ove godine prvi put je Zakonom o finansiranju političkih aktivnosti preciziran rok do kad stranke treba da podnesu godišnji izveštaj. Taj rok je 15. april, ali imajući u vidu da on pada ne samo za vikend, nego i u dane uskršnjih praznika poslednji dan kada stranke mogu da podnesu izveštaje biće u utorak, 17. aprila", rekla je direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Zorana Marković. Ona je istakla da stranke godišnje izveštaje mogu predati 17. aprila do kraja radnog vremena Agencije, ukoliko lično predaju izveštaje, ili do kraja radnog vremena pošta ukoliko izveštaje šalju preporučeno.

Marković je istakla da su Agenciji, za sada, potpune godišnje izveštaje predali Socijaldemokratska partija Srbije Rasima Ljajića i Zeleni Srbije. "Ima još četiri, pet pristiglih izveštaja koji se još u formalnom smislu dopunjuju od strane stranaka. U komunikaciji smo sa strankama koji su ih podneli", rekla je Marković ističući da po uobičajnom modelu očekuje da poslednjeg dana i sve ostale stranke predaju izveštaje. Ona je podsetila da je kontrola godišnjih izveštaja za redovan rad političkih stranaka podeljenja između Agencije i Državne revizorske institucije.

Prema njenim rečima, Agencija će u narednom periodu kontrolisati izveštaje sa prilozima koje su stranke primile, kao i izveštaje o imovini. Ukazujući da su to dodaci na redovan izveštaj o knjigovodstvenim obavezama, ona je navela da sam godišnji izveštaj predmet kontrole DRI. "Svrha je da kroz kontrolu prikazanih priloga za redovan rad i kontrolom njene imovine, odnosno eventualnih prihoda koji ostvaruje iz imovine nad kojom je vlasnik, a sa ukupni iznosima koje za redovan rad primi iz javnih izvora vidimo da li taj zbir odgovara zbiru koji je prikazan u godišnjem izveštaju", rekla je Marković. Ona je upozorila i da stranka koja propusti rok za podnošenje godišnjeg finansijskog izveštaja već ulazi u zonu prekršajne odgovornosti, odnosno dolazi u opasnost da Agencija pokrene postupak za utvrđivanje prekršajne odgovornosti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija