Hitac u prostorije DS-a u Novom Sadu

Nepoznata osoba ispalila je tokom uskršnjih praznika hitac iz vatrenog oružja u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke.

Nepoznata osoba ispalila je tokom uskršnjih praznika hitac iz vatrenog oružja u prostorije Gradskog odbora Demokratske stranke.

Metak je prošao kroz staklo i zabio se u zid jedne kancelarije, a u momentu pucnjave niko se nije nalazio u stranačkim prostorijama. Novosadska policija je rano jutros obavila uviđaj, a za sada nije poznato ko je ispalio hitac.

"Nepoznati počinilac je tokom uskršnjih praznika pucao iz pištolja u centru Novog Sada. Metak je razbio staklo Gradskog odbora DS-a i pronađen je u zidu kancelarije koju koristi omladina Demokratske stranke. Ako je metak zalutao, to je metak koji luta još iz bezakonja devedesetih godina. Ako je počinilac pucao s namerom, očigledno je pretio da se u Srbiju vraćaju devedesete godine", navodi se u saopštenju GO Demokratske stranke Novi Sad.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Igor Pavličić rekao je da je bitno da se što pre utvrdi počinilac, kao i razlog pucnjave. "U svakom slučaju loše je što se u Novom Sadu dešavaju scene koje nas podsećaju na neka prošla vremena koja svi želimo da zaboravimo", rekao je Pavličić.

On je kazao da Gradski odbor DS-a nije radio od subote i da su jutros, kada su došli na posao, zaposleni u GO videli rupu na staklu. "Sreća u nesreći je da su bili praznici, pa da u prostoriji nije bilo nikoga, jer je to kancelarija u kojoj se redovno okuplja najveći broj ljudi", istakao je gradonačelnik Novog Sada, dodajući da u toj prostoriji češto boravi i više od deset ljudi.

Kako se nezvanično saznaje, noćas je na platou Spensa, u blizini prostorija Demokratske stranke, došlo do tuče grupe mladića, a korišćeno je i vatreno oružje.

  • Podbarac

    18.04.2012 16:20
    E moji žuti i ostali
    Uvek nekako pred izbore, pucaju po ovim našim belosvetskim NVO i sirotim evropejskim strankama? Prete im, pale, bacadu bombe, a u slobodno vreme između izbora vežbaju i pucaju po narodu, samo onda nikom ništa. A obaška što se po narodu uvek vežba u meso, a ovde uvek i srećom u prazne zidove.
    Jedno me samo zanima: Kad se osvrnete u nazad, dal vam tragovi mirišu ili smrde? Jel se zato upirete da ostanete na vlasti? Ili možda stvarno verujete da ste bogom dani: Tolko ste se digli u nebesa da ste u svašta ugazili. Ajd malo za svoje dobro u opoziciju, umite se i počistite za sobom. Red je!
  • mala novosađanka

    18.04.2012 00:40
    Čuvene 90. godine!!!
    Zalutao metak iz 90-ih godina, do kada će se sve povezivati sa tim godinama... A tolika ubistava, sumnjivi požari u Novom Sadu posle tih čuvenih godina... To nije važno, to se zaboravlja u sekundi, o krivcima da i ne pričamo, ali sada će drama oko jednog metka u prostorijama DS-a! Na jedan razbijeni prozor i malo uništenog zida komentar nemam... Ipak nam je sada GORE nego tih 90-ih godina bio to zalutao metak ili ne!
  • howyesno

    17.04.2012 20:45
    a bokte
    haha kako su se uhvatili za devedesete, u svakom govoru su im puna usta vracanja u devedesete, ko da je sad bolje. Tada su bar kriminalci i siledzije svakodnevno ginuli, sada sede u fotelji i siluju nas psihicki i finansijski. Fuj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija