Sutra štrajk lekara i farmaceuta

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije danas je saopštio da će sutra početi štrajk lekara u zdravstvenim ustanovama.

Sindikat lekara i farmaceuta Srbije danas je saopštio da će sutra početi štrajk lekara u zdravstvenim ustanovama.

 

U saopštenju se navodi da sistem iz godine u godinu lekarima ostavlja manje vremena da se posvete pacijentima. "Sve nas više pretvara u administrativne službenike koji unose podatke, šifriraju, tumače propise, uredbe, naredbe i pretnje, vodeći računa da, pre svega, treba da štitimo Fond za zdravstveno osiguranje i projekte Ministarstva zdravlja", saopštio je Sindikat.

U vremenu opšte krize, nedostatka lekova i opreme, kada lekari specijalisti počinju masovno da odlaze iz zemlje, Vlada i Ministarstvo zdravlja donose Uredbu da osnovne plate u zdravstvu treba da se snize za 10 odsto, navodi se u saopštenju, uz konstataciju da lekari štiteći svoje interese štite i interese pacijenata.

  • Мк

    16.04.2012 22:46
    Потпуно се слажем с њима. Са овима на власти, штрајк је постао редовна појава.
  • Johnas

    16.04.2012 22:36
    Cela Srbija je u strajku. Jedino resenje su promene.
  • 16.04.2012 19:44
    POLITICKI PODOBAN
    Da li je normalno da jedan lekar specijalista ima platu manju od referenta u javnom preduzecu? Pri tom taj referent nema zavrsen fakultet ili, eventualno, ima kupljenu neku diplomicu menadzera. O rukovodecim mestima sa diplomom kvalifikovanog radnika, konobara, ptt tehnicara, veterinarskog tehnicara u raznim JKP i da ne govorimo. Svakako i o njihovoj stranackoj pripadnosti stranci kojoj je pripalo to preduzece kao deo postizbornog plena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija