Dvojica štrajkača prebačeni u bolnicu

Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu je ugroženo, jer sedmi dan ne uzimaju hranu, zbog čega su lekari hitne pomoć i jutros intervenisali.

Zdravstveno stanje bivših radnika "Ratka Mitrovića" u Kragujevcu je ugroženo, jer sedmi dan ne uzimaju hranu, zbog čega su lekari hitne pomoć i jutros intervenisali.

"Nešto pre osam sati kolima hitne pomoći u Urgentni centar prevezeni su Momir Jovanović i Momir Filipović", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Predrag Radović. On je naglasio da štrajkači glađu imaju problema sa krvnim pritiskom, šećerom, malaksalošću, stomačnim tegobama.

Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" odbijaju da uzimaju hranu od 11. aprila, tražeći od nadležnih pomoć, kako bi im vlasnik te firme Dragoljub Pantić isplatio zaostale zarade za 2009. i 2010, kao i za prva tri meseca ove godine, ali i uplatio doprinose za penziono i zdravstveno osiguranje za taj period.

Građevinari Pantića optužuju da je na nezakonit način uveo preduzeće u stečaj s ciljem da se oslobodi dugova prema radnicima i poveriocima. Svih 110 radnika "Ratka Mitrovića" dobilo je rešenja o otkazu 20. aprila, dan pošto je u toj firmi uveden stečaj.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija