Ustanovljeno priznanje "Verica Barać"

Svakog 19. marta će pojedincima ili organizacijama koje su ostvarile bitne rezultate u borbi protiv korupcije biti dodeljivano priznanje "Verica Barać", saopšteno je danas.

Svakog 19. marta će pojedincima ili organizacijama koje su ostvarile bitne rezultate u borbi protiv korupcije biti dodeljivano priznanje "Verica Barać", saopšteno je danas.

Odbor za dodelu priznanja čine koordinatori nevladine organizacije "Doktori protiv korupcije" Dragana Jovanović i Draško Karađinović, predsednica Društva sudija Srbije Dragana Boljević, član Saveta za borbu protiv korupcije Danilo Šuković i urednik portala Pištaljka Vladimir Radomirović.

U saopštenju se navodi da je predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać umrla 19. marta i da je za njom ostalo sećanje na iskrenu i istrajnu brigu za opšte dobro i na odlučnost i hrabrost u suprotstavljanju korupciji i zloupotrebi države. Ličnosti koja je za života postala institucija dolikuje da je se građani Srbije sećaju sa poštovanjem, ocenjuje se u saopštenju.

  • Dojčilo

    17.04.2012 20:36
    Licemerno
    Pošto smatram da nema nevladine organizacije koja nije formirana, finansirana i organizovana od straneke inostrane obaveštajne službe /jer se postavlja pitanje ko je i radi čega uopšte i finansira/ smatram da je vrlo licemerno uvoditi ovakvu nagradu. Žena se borila koliko je mogla ali nije išlo. Moćni su preuzeli vodeću ulogu. Svaka njoj čast ali uvoditi nagradu je previše jer rezultata nije bilo . A nije ih moglo ni biti. Suviše je ona bila sitna riba i suviše je bila predstavnik naroda. To njima ne odgovara.
  • JA

    17.04.2012 16:45
    Bravo za ...
    Kakav cinizam vladajuće klike. Dali ženi na značaju tek kad je umrla, umesto da su delić njenih dokaza koristili da se ikoreni korupcija i kriminal u ovom društvu. Bravo za vlast, pokrite se ušima smradovi jedni.
  • ns

    17.04.2012 15:31
    @verica barac
    Bravo .
    Narod ce birati najzasluznijeg.

    Moj glas je : Boris Tadic, prvi lauerat .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija