Profesorki polomio kuk zbog keca

Profesorku matematike u Gimnaziji "Jovan Skerlić" u Vladičinom Hanu, Dikicu Ilić (59), udario je nogom učenik prvog razreda S. A. i slomio joj desni kuk i nadlakticu.
Profesorku matematike u Gimnaziji "Jovan Skerlić" u Vladičinom Hanu, Dikicu Ilić (59), udario je nogom učenik prvog razreda S. A. i slomio joj desni kuk i nadlakticu.

Incident se dogodio u petak posle časova, a pretučena profesorka tog istog dana prebačena je iz Vranja u niški Klinički centar gde je operisana. Učenik S. A. sačekao je profesorku posle nastave kada ju je udario, a profesorka pretpostavlja de je bio revoltiran zato što mu je zaključila jedinicu.

Profesorka Dikica Ilić u bolnici: "On je inače imao mnogo izostanaka, i pored jedinice iz mog predmeta imao je i iz drugih. Posle časova krenula sam kući, čula sam korake iza sebe, ali nisam se obazirala. Odjednom je neko iz prodavnice preko puta A.S. pozvao po nadimku, ali nastavila sam dalje i nisam mogla da pretpostavim šta će se dogoditi. Nakon sto metara hoda, osetila sam udarac u predelu desnog bubrega, nakon čega sam pala. Znala sam da je to bio on", kaže profesorka.

Incident su videli i ostali učenici koji su se u tom trenutku našli na ulici, ali profesorka Ilić kaže da ona veruje da oni ne smeju da pričaju o tome jer im on preti.

"Njega očigledno neko štiti čim se tako javno ponaša. Uznemirena sam, nikada nisam dolazila u konflikt sa drugim učenicima i uvek sam bila korektna, ne znam zašto se ovo dogodilo, ja sam samo savesno obavljala svoj posao. Operisana sam u ponedeljak, ugradili su mi veštački kuk, nadlaktica mi je povređena i ne znam šta će dalje biti. Još uvek sam u šoku", priča profesorka Ilić.

Direktor gimnazije u Vladičinom Hanu, Ivica Marković kaže da je učenik nakon incidenta izbačen iz škole, ali zbog 220 izostanaka. "Potrešeni smo zbog svega što se dogodilo profesorki Ilić, jer je ona zaista dobar profesor i čovek. Nikada za sve ove godine rada nije se dogodio ovako nešto. Učenik A. S. izbačen je iz škole i mi nemamo šta da više da kažemo o ovome. Incident se dogodio van škole, a policija će utvrditi detalje", priča Marković.

U policijskoj Upravi u Vranju, saopštili su da će protiv maloletnika S. A. biti podneta krivična prijava zbog nanošenja teških telesnih povreda.

  • Hugo

    27.06.2012 13:01
    Što mu nedade dvicu?
    Ja bih mu dao dvicu i mirna Bačka. Svakako se ne bi upisao da studira matematiku....
  • novosadjan

    27.06.2012 00:42
    polomiti mu sve kosti i to u prisustvu roditelja pa njih posle na robiju na neodredjeno vreme a ako imaju jos malih debila zapleniti ih trajno
  • abc

    26.06.2012 19:35
    Koji junak! Napao je profesorku u godinama i to iza leđa. Što je nije napao sa znanjem u učionici? Nadam se da su roditelji ponosi na svog sina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.