Nikolić: DS da zaustavi svoje čelnike iz Vojvodine

"Svako ko ne poštuje Ustav i suprotstavlja se odlukama Ustavnog suda mora da odgovara", rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

"Svako ko ne poštuje Ustav i suprotstavlja se odlukama Ustavnog suda mora da odgovara", rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić povodom izjava pojedinih političara da ne prihvataju odluku o neustavnosti odredbi Zakona o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

 

"Posebno je nedopustivo da političari komentarišu odluke Ustavnog suda", rekao je Nikolić i dodao da je posao sudija da donose odluke u skladu s Ustavom, a na političarima da odluke Ustavnog suda "prihvate i dalje se bave politikom ili da ne prihvate i odu iz politike".

"Neustavne su nadležnosti Statuta Vojvodine i kamo sreće da je Ustavni sud odmah doneo tu odluku", kazao je Nikolić i naveo da je to bilo moguće budući da je svaki član zakona koji je Sud proglasio neustavnim, već bio osporen u skupštinskoj raspravi.

"Ne možemo da imamo kvazidržave u okviru Srbije"

"Ne možemo da imamo kvazidržave u okviru Srbije", kazao je predsednik i dodao da je "ovo sada veliki ispit za DS koja mora da zaustavi svoje čelnike iz Vojvodine, koji govore protiv Ustava, najvišeg pravnog akta jedne države".

Ukazavši da su takva reagovanja na odluke Ustavnog suda pokušaj rušenja pravne države, Nikolić je istakao da bi to trebalo sprečiti i sankcionisati, ali da ne zna "da li je država u stanju da kazni političare koji se protivustavno ponašaju".

  • Dilma Vana Rousseff

    26.07.2012 05:24
    OLE
    Vamos a folla a estos imperialistas molestos, los nacionalistas y los fascistas!
    vivió Chávez!
  • @Miki - @Sale

    26.07.2012 04:44
    Oprostite...
    Da li ste Vi pogresili kada ste napisali: cim jedan intelektualac kao ti..." ili ne znate sta je intelektualac?
  • Hugo Rafael Chávez Frías

    26.07.2012 02:01
    Vojvodina je VENECUELA!
    (Latinoamericka Unija nema alternativu)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija