Vučić novi ministar odbrane

Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će u novoj vladi biti prvi potpredsednik zadužen za odbranu, bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ministar odbrane.
Vršilac dužnosti predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić najavio je danas da će u novoj vladi biti prvi potpredsednik zadužen za odbranu, bezbednost, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i ministar odbrane.

 

Na sednici Glavnog odbora SNS u Sava centru, Vučić je rekao da će kandidat te stranke za ministra spoljnih poslova biti karijerni diplomata, bivši ambasador u Japanu i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Ivan Mrkić.

Prema njegovim rečima kandidat SNS-a za ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biće Goran Knežević, a kandidat za ministra energetike, razvoja i zaštite životne sredine je Zorana Mihajlović.

Vučić je rekao da će kandidat SNS za Ministarstvo prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja biti Milan Bačević, dok je šahistkinja Alisa Marić kandidat za ministra sporta i omladine.

Kandidat SNS za ministra pravde i državne uprave je Nikola Selaković, a Bratislav Petković biće kandidat za ministra kulture, informisanja i dijaspore.

Nova vlada imaće 18 ili 19 članova, rekao je Vučić. Kako je saopštio, novu vladu činiće i ministarstvo unutrašnjih poslova, finansija i privrede, regionalnog razvoja i lokalne samouprave, saobraćaja, građevine i urbanizma, rada i socijalne politike, kao i unutrašnje i spoljne trgovine, telekomunikacija i informacionog društva, Nova vlada imaće i ministarstva zdravlja, prosvete i nauke.

Vučić je rekao da su razgovori o novoj vladi gotovo privedeni kraju, da će SNS činiti najveći deo nove vlade i da očekuje da ta stranka bude "motor vlade" i da dobro sarađuje sa ostalim koalicionim partnerima.

  • janko

    23.07.2012 06:32
    @Djaso
    nemoj sine da pretis, sa svih strana vas gledaju cevke.... ako i nesto pokusate, a 15 minuta cete biti smireni.... bolje bi bilo da si branio svoja vekovna ognjista nego da ovde sejes "htabrost" kukavna junacino.
  • LAUFER

    23.07.2012 00:49
    LAUFER MI JAVLJA
    Prvi srpski ministar odbrane koji nije služio vojni rok, a pored toga voli i one stvari da prima od pozadi. Raspitajte se ko ne veruje.
  • wfa

    22.07.2012 23:01
    Sa jedne strane se grozim Vucica i ovih cirkus kadrova. Ali dok sa druge strane mi je drago sto je DS pukao bas od takvih likova...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija