Zahtev da se Miškoviću produži pritvor

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je zahtev za produženje pritvora vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Mera investmenta Marku Miškoviću, vlasniku Nibensa Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.
Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je zahtev za produženje pritvora vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću, vlasniku Mera investmenta Marku Miškoviću, vlasniku Nibensa Milu Đuraškoviću i još četvorici osumnjičenih.

O tom zahtevu tužilaštva sudija za prethodni postupak će doneti odluku sutra, kada Miškoviću i ostalima ističe pritvor od 30 dana koji im je određen posle hapšenja. Sud može da odluči da im se pritvor produži za najviše još dva meseca, a može i da im ga zameni kućnim pritvorom uz elektronski nadzor, ili da im dozvoli odbranu sa slobode, eventualno uz zaštitne mere, kao što su zabrana napuštanja boravišta ili oduzimanje pasoša.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal danas ranije je nastavljeno saslušanje svedoka u istrazi protiv vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića i još devet osumnjičenih za malverzacije sa putarskim preduzećima. Saslušanje je zakazano i za petak, a planirano je da iskaze pred tužiocem da desetak svedoka u vezi sa krivičnim delima za koja se terete osumnjičeni, rekao je branilac jednog od osumnjičenih Mila Đuraškovića advokat Zoran Ateljević. On je napomenuo da ne još nema informacije ko su lica pozvana da svedoče, ali da oni izvesno nisu poslednji svedoci u toj istrazi.

Miškoviću je pritvor određen zbog opasnosti od bekstva, bojazni da će tokom istrage uticati na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti. Osim Miškovića, u pritvoru je i njegov sin Marko, vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković i još četvorica osumnjičenih, dok se trojica brane sa slobode.

Vlasnik Delta holdinga, Marko Mišković, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja izvlačili novac iz putarskih preduzeća i sebi pribavili korist od oko 30 miliona evra, i protiv svih 10 će biti sprovedena istraga.

Miškovići i Đurašković se terete da su, od 2005. do kraja 2010. godine, kao suvlasnici u privatizovanom Preduzeću za puteve "Niš", a preko njega i suvlasnici više preduzeća za puteve - "Beograd", "Kragujevac", "Vranje", "Srem put", "Bačka put" i drugih, neosnovano iz tih preduzeća izvukli novac i imovinu.

Osumnjičeni su od zajedničkog posla zaradili oko 30 miliona evra, od čega je Marku Miškoviću pripalo od 17 do 19 miliona evra, Đuraškoviću 10 miliona evra, a preduzeću "Hemslejd" 1,2 miliona evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija